‘Noktayı koydum’ diyen Binali Yıldırım’dan flaş açıklama

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 10:29 am - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 5:34 pm

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya yaptığı açıklamalar ‘siyaseti mi bırakıyor’ şeklinde yorumlara neden olan Binali Yıldırım, yeni bir açıklama daha yaptı.

Meclis Başkanlığı için adı geçen ancak Erdoğan’ın temayül yoklaması önerisi üzerine adaylığını çektiği konuşulan Binali Yıldırım, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya yaptığı açıklamada “Bunların hiç önemi yok artık, bitti hepsi. Ben artık noktayı koydum” demişti.

Binali Yıldırım: Bir daha kaybetmemek için siyaseti bıraktı

Bu sözler Yıldırım’ın siyaseti bırakacağı şeklinde yorumlanınca, Sarıkaya’ya ikinci bir açıklama yapan eski başbakan, “Sonuna kadar devam” mesajı verdi.

Sarıkaya, Binali Yıldırım’ın açıklamasını şöyle aktardı:

Politikadan da çekildiğine yönelik en küçük imada dahi bulunmadı.

Sözün TBMM Başkanlığı seçimi üzerine söylendiği hem sorumdan hem de verdiği yanıttan ayan beyan açık olan bir cümleden nasıl politikaya da nokta koydu anlamı çıkarılabilir anlamak bazen zor oluyor…

Bu denli çıkan yorumlardan sonra dün Yıldırım ile bir daha konuştum…

Acaba bana söylemek istediği iddia edildiği gibi politikaya da nokta koyduğuydu da ben mi anlamadım; kontrol etmek istedim…

Hemen belirteyim ki doğru anlamışım…

Yıldırım’ın kendi ifadesiyle aktarayım:

“Binali Yıldırım, siyasetten çekilmedi; politika yapmaya devam ediyor; kurucusu olduğu, tabelasını astığı AK Parti’de ara dahi vermeden sonuna kadar da siyasete devam edecek…”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

İmamoğlu’ndan tedirgin eden uyarı: Çok büyük bir tehdit

Canan Kaftancıoğlu’ndan CHP üyelerine çağrı!