Nokia oyun sektörüne gözünü dikti

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 3:35 pm

Yeni dönemde yalnızca akıllı telefon pazarında olmak yerine birçok farklı sektöre giriş yapan Nokia, oyun pazarında da söz sahibi olabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

Nokia, üzerine kitaplar yazılabilecek bir şirket. Bir dönemin tartışmasız en büyüğü olan, cep telefonu denildiğinde uzun yıllar akla ilk gelen isim olan şirket, akıllı telefon döneminin başlamasıyla birlikte yavaş yavaş çaptan düşmüş ve en sonunda tamamen yok olmanın eşiğine gelmişti. HMD Global çatısı altına geçerek bu süreci tersine çeviren şirket, şimdilerde yalnızca akıllı telefon pazarında olmak niyetinde değil.

Şirketin faaliyetlerine bakıldığında, iletişim teknolojilerinden tutun da bilgisayar pazarına kadar pek çok alanda geniş bir yelpazeye sahip olduğu görülüyor. Hatta oyun Nokia geliştirdiği oyun kontrolcüleri sayesinde oyun sektöründe bile söz sahibi olabilir. İşte şirketin bu kapsamda tanıtmaya hazırlandığı cihazlarından biri de Nokia Game Controller 5000 modeli.

 

Nokia

Sızıntılara göre çok kısa bir süre içerisinde tanıtılacağı iddia edilen bu kontrolcünün tasarımı ve özellikleri sızdırıldı. Buna göre kontrolcü klasik tuş takımı haricinde bir Google Asistan ve bir de mikrofon tuşuna ev sahipliği yapacak. 650mAh’lık bataryaya sahip olacağı iddia edilen cihazın bu pili sayesinde tek şarjla 14 saat boyunca kullanılabileceğini de belirtelim.

Hızlı ve Öfkeli 10’dan ilk fragman geldi

 

Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olacağı düşünülen cihazın muhtemel satış fiyatının ise 50 euro ile 55 euro arasında olması bekleniyor.

Kaynak: TELE1