Noel kortejine otomobilli saldırı! Çok sayıda ölü var

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 8:53 am - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 9:23 am

ABD‘nin Wisconsimn eyaletindeki Waukesha’da kırmızı bir araç çoğunlukla çocukların olduğu korteje daldı. İlk belirlemelere göre 11 yetişkin ve 12 çocuk bölgedeki hastanelere yaralı olarak kaldırılırken yerel basın, çok sayıda insanın öldüğünü duyurdu.

ABD’nin Waukesha kentinde kırmızı renkli bir araç Noel kortejinin içine otomobille daldı. Aralarında çok sayıda çocuk ve gencin de olduğu korteje araçla saldırı düzenleyen kişi gözaltına alınırken 40 kişinin yaralandığı 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Waukesha Polis Şefi Dan Thompson, saldırganın gözaltına alındığını ve aracın Milwaukee’nin batısından 32 kilometre uzakta bulunduğunu açıkladı.

Yetkililer 11 yetişkin ve 11 çocuğun bölgedeki 6 farklı hastaneye gönderildiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

ABD’de üniversite kampüsü yakınlarında silahlı saldırı: Bir ölü, yedi yaralı

OKULLAR KAPALI KALACAK

Yürüyüş yapanların özellikle Hispanikler olduğu belirtilirken “Dancing Grannies” (Dans Eden Büyükler) isimli bir grubun da saldırıya maruz kaldığı ve bu gruptakilerin de hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Öte yandan yerel yönetim  okulların kapalı tutulacağını açıklarken, saldırının ardından yapılan “evden çıkmayın” uyarısının ise kaldırıldığını aktardı.

2015’te benzer bir olay Oklahoma’da yaşanmış ve bir kadın benzer bir kortejin içine girerek 4 kişiyi öldürmüş, 46 kişiyi de yaralamıştı.

2016 yılında ise Almanya’nın başkenti Berlin’deki bir Noel pazarına düzenlenen saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti. O saldırıyı IŞİD üstlenmişti.