Nijerya’da çobanlar ve çiftçiler çatıştı: 16 ölü

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 1:55 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 1:55 pm

Nijerya‘da Mushu kasabasında çobanlar ile çiftçiler arasında çıkan çatışmada 16 kişi hayatını kaybetti. Çatışmanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

Nijerya’nın kuzeyinde çobanlar ile çiftçiler arasındaki çatışmaların sık yaşandığı Plateau eyaletindeki Mushu kasabasında yeni bir çatışma daha çıktı.

 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Büyük bir kısmı Müslüman olan çobanlar ile Hristiyan çiftçiler arasında cinayetlerin ve ağır silahlı çeteler tarafından yapılan köy baskınlarının sık yaşandığı Mushu kasabasında çıkan yeni çatışmada 16 kişi hayatını kaybetti. Çatışmanın neden çıktığı ve kimin sorumlu olduğuna ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Nijerya’da sıtmaya yakalanan Kocaelispor Asbaşkanı hayatını kaybetti

“BARBARCA VE ACIMASIZ”

Plateau Eyaleti Valisi Caleb Mutfwang, yaşananları “barbarca ve acımasız” ifadelerini kullanarak kınadı ve failleri adalete teslim etme sözü verdi. Mutfwang, ” Hükümet, yaşananları engellemek için proaktif önlemler alacak” dedi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz Mayıs ayında da yıllardır etnik ve dini gerilimlerin yaşandığı Plateau eyaletine bağlı Mangu yerel yönetim bölgesinde bazı köylere silahlı kişiler tarafından baskın düzenlenmiş, saldırılarda 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Nijerya ordusu ‘yanlışlıkla’ sivilleri bombaladı: 85 ölü en az 66 yaralı

Kaynak: TELE1