Netflix yeni yapımı ile dikkatleri üzerine çekti

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 7:42 pm

Rotten Tomatoes’den %100 alan yapım ile dikkatleri üzerine çeken Netflix’e bu sefer övgü yağdı. Yayın akışının izleyicileri yepyeni bir Japon aksiyon dramasından övgüyle söz ediyor ve onu platformda gördükleri ‘en iyi dizi’ olarak nitelendiriyor.

Ortak yaratıcı Amber Noizum tarafından ‘Kill Bill, Yentl ile buluşuyor‘ olarak tanımlanan; Mavi Gözlü Samuray, arkasında kanlı bir intikam izi bırakan Mizu (Maya Erskine) adlı karma ırklı bir kılıç ustasının hikayesine odaklanıyor. Gözlerden uzak 17. yüzyıl Japonya’sında, ara sıra meydana gelen yasa dışı ticaret dışında yabancılara nadir rastlanıyor. Mizu, ona mavi gözlerini veren ve onu ‘utanç verici bir yaratık’ haline getiren beyaz babasından intikam almanın peşinde.

Netflix

Kahraman, doğduğu sırada Japonya’da yalnızca dört beyaz adamın olduğunun farkında ve bunlardan birinin her zaman içerlediği babası olması gerektiğinden emin. Ancak intikam arayışında cinsiyetini ve okyanus mavisi gözlerini kamufle etmesi gerektiğinden intikam yolu pek de sorunsuz gitmiyor. Mizu’ya zorlu ve kanlı yolculuğunda aşırı istekli soba yapımcısı Ringo (Masa Oka), Prenses Akemi (Brenda Song) ve Taigen adında kibirli rakip samuray (Darren Barnet) eşlik ediyor.

İlginizi çekebilir: Titans dizisi 3. sezonun startını verdi

Yeni animasyon serisi sadece hayranlarını şaşırtmakla kalmadı, aynı zamanda eleştirmenlerin de hayranlığını kazandı ve yüzde 100’lük mükemmel bir Rotten Tomato puanı aldı. İzleyiciler, eskiden Twitter olarak bilinen X’e giderek muhteşem Netflix şovuna hayran kaldı ve bir yazıda şöyle yazdı: ‘Blue Eye Samurai, Netflix’te izlediğim en iyi şovlardan biri” diyerek övdü.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

Kaynak: TELE1