Netflix, temel planını kaldırıyor

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 6:02 pm

Kanada’daki kullanıcılar bir kez daha Netflix yeni politikalarını ilk benimseyenler olarak karşımıza çıkıyor.

The Winnipeg Free Press’in haberine göre, Şubat ayında ülkedeki evler arasında hesap paylaşımı için daha fazla ücret alma kararının ardından Netflix, temel planının artık Kanada aboneleri için bir seçenek olmayacağını duyurdu. Halihazırda temel bir plan kullanan herkesin bu plandan atılma konusunda endişelenmesine gerek yok, ancak başka bir seçeneğe geçmeyi veya hesabını kapatmayı seçerlerse, o seviyeye geri dönemeyecekler.

Netflix

Yeni kullanıcılar artık temel seçeneği seçemezken, diğer planlardaki mevcut aboneler “yakın gelecekte” geçiş yapma fırsatını kaybedecek. Kanada’da temel plan aylık 9,99 ABD doları (CAD), reklamlı temel plan  5,99 ABD doları, standart 16,49 ABD doları ve premium 20,99 ABD doları.

 

İlginizi çekebilir: Netflix reklamlı pakette olmayan diziler belli oldu

Asla reklam destekli bir seçenek sunmayacağını iddia ettikten sonra Netflix, Kasım 2022’de Kanada, ABD ve diğer on ülkede yeni katmanı kullanıma sunarak değişiklikler yaptı. Artık temel seçeneği kaldırma kararı alan yayıncı, daha fazla müşterisini reklam dolu bir izleme deneyimine doğru itiyor. Gerekçe ise basit: Reklam destekli planlar, Netflix’in kâr hanesine oldukça faydalı olabilir. 2023’ün ilk çeyreğinde ABD genelinde Netflix, reklamlı temel katmanın kullanıcı başına standart planından daha fazla para kazandırdığını gördü. Bu ikilem, reklam katmanı 6,99 ABD doları olmasına rağmen standart planının maliyeti 15,49 ABD dolarına kıyasla devam etti. Şirketin yakın zamanda ABD’deki temel katmanı kaldıracağına dair bir belirti yok.

Çinli teknoloji devi yeni telefonunu yeni bir pazarda daha satışa sundu