Netanyahu’nun sözcüsü anlattı! İsrail’in Gazze için planı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 2:57 pm

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun sözcüsü Ofis Gedelman, Gazze için planlarıyla ilgili olarak “Medeni dünya IŞİD’i nasıl yok ettiyse, Hamas da öyle yok edilecek” dedi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları’nın ‘Aksa Tufanı’ ismiyle başlattıkları operasyon ile başlayan çatışmaların 13. günüde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Sözcüsü Ofir Gendelman’dan açıklama geldi.

Mısır üzerinden abluka altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardımların yakında başlayacağını duyuran Gendelman, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukanın yanı sıra Netanyahu hükümetinin Gazze’ye yönelik planına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Mısır üzerinden Gazze’ye gelecek yardımlara karşı olmadığını savunan Gendelman, İsrail’in ‘yardımların Hamas tarafından ele geçirilmemesinden emin olmak istediğini’ ifade etti.

Gendelman, İsrail’in Hamas’ı yok etmeye yönelik askeri çabalarının zaman alacağının farkında olduğuna dikkati çekerek, “Yine de uzun bir savaşa hazırız” diye konuştu.

“Hamas’ın kısa bir süre sonra benzer saldırılara başlamasını sağlayacak kısmi ve geçici bir çözüme ulaşmak mümkün değil” diye konuştu.

Gendelman, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze-İsrail sınırının her iki tarafında da güvenliğin ve istikrarın sağlanması için Hamas sorununun ortadan kaldırılması konusunda köklü, gerçekçi ve kalıcı bir çözüme ihtiyacımız var.”

DÜNYA IŞİD’Ş NASIL YOK ETTİYSE HAMAS DA ÖYLE YOK EDİLECEK”

ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere birçok ülkenin Hamas’a karşı savaşta İsrail’in yanında olduklarını söyleyen Gendelman, savaş sonrası Gazze planlarına dair Gendelman, “Açıkça Hamas’ın olmayacağını söyleyebilirim. Gazze’de bundan sonra barışçı ve terörist olmayan bir yönetim olmalı” dedi.

İsrail’in Gazze’de ‘terör örgütünün varlığını’ kabul etmeyeceğini kaydeden Gendelman, “Medeni dünya IŞİD’i nasıl yok ettiyse, Hamas da öyle yok edilecek” diye konuştu.

YÖK ve üniversitelerden ‘Gazze’ bildirisi