Nenad Bjelica’dan flaş Fenerbahçe itirafı: 3 kez görüştüm

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 3:04 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 Çarşamba 3:04 pm

Sarı lacivertli ekipte bir numaralı teknik direktör adayı olarak gösterilen Hırvat antrenör Nenad Bjelica sessizliğini bozdu. Ülke basınına röportajda bulunan 48 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, başkan Ali Koç ile yaptığı görüşmeler dahil tüm detayları anlattı.

Ersun Yanal’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için yaklaşık 2 aydır çalışma sürdüren Fenerbahçe’de ön plana çıkan isim Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica olmuştu.

Sarı-lacivertlilerin gözde ismi Bjelica, Hırvat basınına bir röportaj verirken, Süper Lig devi ile yaptığı görüşmelerde ilgili flaş itiraflarda bulundu.

Dinamo Zagreb’den neden ayrıldınız?

“Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çünkü, ortada bu işi bu noktaya götürecek bir neden yoktu. Dinamo’nun neden bir anda beni gönderme kararını verdiğini de anlayamadım. 22 ay burada çalıştım. Tüm sıkıntıları birlikte aşmıştık. Başkan Barisic, beni kulübün ikinci en önemli adamı haline getirmişti. Bunu yönetimden Zoran Mamic söylemişti.”

“Benimle neden konuşmadan, beni gönderme kararı aldılar bunu anlayabilmiş değilim. Dinamo için elimden gelenin hep en iyisini verdim. Herkesle iyi anlaştım. Kimseyle bir tartışmam yoktu. Neden bütün her şeyi yıktılar, bunu hiçbir zaman bilemeyeceğim herhalde.”

Dinamo’dan ayrıldıktan sonra oyuncularla konuştunuz mu?

“Biraz konuştuk ancak onların beni bir an önce unutup, yeni hocalarına bakmaları gerekiyor. Hepsi iyi ve karakterli insanlar. Yalnızca onlarla da değil; doktor, fizyoterapist, temizlik personeli… Herkesle iyi anılar biriktirdim.”

Sizden sonra Dinamo’da nasıl bir değişim olacak? Sizin kadar başarılı olabilirler mi?

Dinamo’nun başarılı olacağını düşünüyorum. Jovicevic’e iyi oyuncular bıraktım. Yeni hocaları için her şeyi yapacak karakterdeler. Antrenör de kaliteli ve kapasitesi yüksek biri. Dinamo’yu doğru bir şekilde çalıştıracağından eminim.

FENERBAHÇE İTİRAFLARI

“Fenerbahçe? Evet konuştuğumuz söyleyebilirim, görüşmelerimizi sürdürüyoruz ama henüz anlaşmadık. Türk medyasında olanların yüzde 95’i yanlış, bu nedenle Hırvat medyası sonradan bildirdi. Orada oyuncu adının, sözleşme şartlarının yazıldığını duydum, bunların yüzde 95’i yanlış.”

Yüzde 5’lik doğru olan kısmı nedir?

“Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. 30 milyon taraftarı var. Her teknik direktör için ilgi çekici bir mücadeledir. Ancak, henüz bir anlaşma yok. Anlaşma olacak mı, bunu da bilmiyorum.”

“Diğer tüm teklifleri bir kenara koydum. Çünkü, Fenerbahçe benimle ilgilenen en büyük kulüp. Eğer Fenerbahçe ile anlaşamazsam, diğer tekliflere bakacağım.”

“ALİ KOÇ İLE 3 KEZ GÖRÜŞTÜM”

“Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile 3 kez görüştüm. İlk ikisi biraz tanışma gibiydi. Üçüncü görüşmede tüm şartları konuştuk. Kendisi, Türkiye’nin en güçlü insanlarından biri.”

“Bu konuda Fenerbahçe ile hiç konuşma yapmadık, çünkü henüz el sıkışmadık. Ancak, tekrar ediyorum; Fenerbahçe ile henüz anlaşma aşamasındayız. Finansal detaylar konusunda henüz anlaşma sağlayamadık.”

Hırvatistan Milli Takımı için de adın geçiyor?

“Benim hedefim her yıl Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilecek bir takımın başına geçmek. Zlatko Dalic, EURO 2021’den sonra milli takımın başından ayrılır. Federasyondan bana bir teklif gelmedi, herhangi bir sözlü diyaloğumuz da olmadı.”