Nefret söylemi afişlerine açıklama: Yanlış anlaşıldık

Yayın tarihi: 24 Ekim 2019 Perşembe 10:39 am - Güncelleme: 24 Ekim 2019 Perşembe 10:39 am

AGD’nin Konya’da belediyeye ait reklam panolarına nefret söylemi içeren afişlere ilişkin açıklama yapıldı. AGD Konya Şubesi, “İnsanlara, sadece bizim gibi inanmıyor diye ya da renk, ırk ve dil farklılıklarından ötürü düşmanlık yapmanın vahiyden ve peygamberlerin yaşamından bir referansı yoktur” dedi.

Konya’da Anadolu Gençlik Vakfı ve Milli Gençlik Vakfı imzasıyla, belediyeye ait panolara Hristiyan ve Yahudilere karşı nefret söylemi içeren afişlere ilişkin açıklama yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından yapılan açıklamada, “Yeryüzünde barış, bütün farklılıklarına rağmen dünyadaki bütün insanlarla merhabalaşmaktan, selamlaşmaktan, tanışmaktan, konuşmaktan, kucaklaşmaktan geçer” ifadeleri kullanıldı.
Dernek, kendilerinin yanlış anlaşıldığını öne sürerek, İslam’ın bir dayatma olmadığını söyledi.

Konya’da, “Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştiremez” ifadelerinin yer aldığı afişler büyük tepki çekmiş, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan tarafından da Meclis gündemine taşınmıştı. Afişler, gelen tepkilerin ardından toplatılmıştı.

 

Konya duraklarına asılan nefret söylemi içeren afişler, Meclis gündeminde