Nebati ekonomik krizin sorumluluğunu Erdoğan’a attı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 4:36 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2023 Cumartesi 10:25 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati canlı yayında krizle boğuşan yeni ekonomi modelinde sorumluluğu Erdoğan’a attı. Ekonomiyi ‘gözlerdeki ışıltı’ olarak tanımlayan Nebati’nin bu kez gözlük takması dikkat çekti.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ekonomik krizin gölgesinde giriyor. TGRT Haber canlı yayınına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de yeni ekonomi modelinde sorumluluğu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a attı.

Kılıçdaroğlu depremzedelere seslendi: Tek kuruş almadan anahtarlarını teslim edeceğiz

31 Aralık’ta süresi dolacak olan kur korumalı mevduatın süresinin uzatılabileceğini söyleyen Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli ile ilgili ise özetle şunları söyledi:

‘BİR ŞEYİ NETLEŞTİRELİM, TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ CUMHURBAŞKANIMIZIN BELİRLEDİĞİ BİR POLİTİKA SETİ’

“2021 yılının sonunda atandık. Türkiye Ekonomi Modeli, Cumhurbaşkanımızın hükümet politikası olarak koyduğu uygulamaların bir izdüşümü.

Bir şeyi netleştirelim. Cumhurbaşkanımız Kabine’nin başı. Onun belirlemiş olduğu politikalar setinden biridir ekonomi politikası. Diplomasi, iç-dış güvenlik vs. gibi konularda nasıl ki bir politikalar bütünlüğü varsa, adını Türkiye Ekonomi Modeli koyduğumuz paradigmalar seti de, aslında Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği yola inanan bir bakanı olarak, o yol çerçevesinde çizdiğimiz bir set.

Ortodoks politikadan ayrışıp Heterodoks politika ortaya koyuyoruz. Bunun Türkçesi şu; nasıl ki Cumhurbaşkanımız ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek meydan okuyorsa, bizim de Türkiye Ekonomi Modeli onların bize dayattığı reçetelere karşı fakat onların da uyguladıkları politikaları uygulamaya başladığımız bir süreç.”

Vatandaş aç! ‘Şahsım’ı korumanın bedeli 513 milyon lira!

‘GÖZLERİNDEKİ IŞILTI’YI BU KEZ GÖSTERMEDİ

Öte yandan Nebati’nin canlı yayına gözlükle çıkması dikkat çekti.

Nebati daha önce ekonomiyi ‘gözlerdeki ışıltı’ olarak tanımlamış ve “Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, beklenti işi Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” demişti.

O sözler gündem olmuştu.

Güldür Güldür’ün o skeci ‘sonunda’ yayınlandı, Nebati’den ilk yorum geldi