NBA’de 8 saniye oynadığı maçtan 306 bin dolar kazandı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 10:22 am - Güncelleme: 11 Nisan 2022 Pazartesi 10:22 am

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Milwaukee Bucks’ın Cleveland Cavaliers’a konuk olduğu karşılaşmada Jrue Holiday, maç başlar başlamaz kasti faul yaparak saha kenarına alındı. Takım koçu tarafından bir daha oyuna sürülmeyen oyuncu kontratının dolması sebebi ile yaklaşık 8 saniye oyunda kaldığı maç sonrasında yaklaşık 306 bin dolar bonus kazandı.

NBA’de normal sezonun son gününde Doğu Konferansı’nda play-offa kalmayı garantileyen Milwaukee Bucks, yine Doğu’da play-ine kalmayı garantileyen Cleveland Cavaliers ile karşı karşıya geldi.

Milwaukee’de Giannis Antetokounmpo ve Khris Middleton gibi oyuncular dinlendirilirken, oyun kurucu Jrue Holiday ilk 5 başladı. Ancak Holiday, karşılaşma başlar başlamaz hava atışından sonra top elinde kalan Cavaliers oyun kurucusu Garland’a kasti faul yaptı ve sonrasında oyunun duraklaması ile beraber kenara alındı.

Holiday maçın kalan sürecinde ise oyuna dahil olmadı. Böylelikle kontratında yer alan özel bir madde sebebi ile 67 maça çıkma kotasını dolduran Holiday, 8 saniye oyunda kaldığı maç sonrasında yaklaşık 306 bin dolar bonus kazandı.

NBA’de 30 yıl sonra gelen rekor