NATO’dan Türkiye açıklaması: Endişeleri anlaşılabilir

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 5:40 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 5:40 pm

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine sıcak bakmadığını belirten Türkiye hakkında açıklama yaptı. Stoltenberg, “Türkiye’nin endişeleri anlaşılabilir” dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Helsinki’de bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “NATO, Türkiye’nin güvenlik kaygılarını dikkate alıyor ve Türkiye’nin endişeleri gayet anlaşılabilir. Hiçbir NATO müttefiki, terör saldırılarından Türkiye’den daha fazla zarar görmemiştir. Türkiye, NATO’da önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurularının ilerleyebilmesi için NATO’nun Türkiye ile görüşme halinde olduğunu söyleyen Stoltenberg, Finlandiya’nın uzun süredir NATO’nun en yakın ortaklarından biri olduğunu ve Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliğinin hem NATO’nun hem de İskandinav ülkelerinin güvenliğini artıracağını söyledi.

FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI: BAZEN TÜRKİYE’Yİ ANLAMAK ZOR

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise, “Finlandiya, terörizm konusunda NATO ülkeleriyle aynı görüşü paylaşıyor. Türkiye’nin, bu konuda bizimle ilgili görüşlerini anlamak bazen zor oluyor” diye konuştu.