NATO’dan dikkat çeken Rusya açıklaması

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 7:32 am - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 7:32 am

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya‘nın bir NATO ülkesine saldıracağı iddialarına ilişkin, bu yönde askeri bir tehdit algılamadıklarını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Alman ARD televizyonuna NATO’nun gelecek perspektifine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Rusya, Ukrayna savaşını kazanırsa NATO üyesi bir ülkeye de saldıracak” iddialarına ilişkin Stoltenberg, “Bir NATO müttefikine yönelik yakın zamanda askeri bir tehdit algılamıyoruz.” dedi.

NATO’nun son dönemlerde önemli ölçüde güçlendirildiğini belirten Stoltenberg, “Elbette barış kendiliğinden oluşmaz. Her ne kadar yakın bir tehdit olmasa da savunmamıza önemli yatırımlar yaptık. Hazırlık seviyelerini ve silahlı kuvvetlerimizin gücünü arttırdık. Tarihte ilk defa bir muharip birliği yeniden yapılandırdık. Bu, NATO’nun bir nesil içinde gerçekleştirdiği en büyük güçlenmedir.” diye konuştu.

Stoltenberg, NATO’nun Rusya’nın Kırım’ı 2014’te yasa dışı ilhak etmesinin ardından ortaya çıkan yeni gerçekliğin farkına vararak buna uyum sağladığını kaydetti.

Rusya: 74 kişinin öldüğü uçağı düşüren füze Ukrayna’dan fırlatıldı

Kaynak: TELE1