NASA yangınlarla ilgili yeni uydu görüntüleri yayınladı, Türkiye açıklaması yaptı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:59 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 10:30 am

NASA, dünya genelinde sıcaklık artışının yaşandığı uyarısında bulunarak, yangın bölgelerinin uydu görüntülerini yayınladı. Türkiye’de sürmekte olan yangınlarla ilgili açıklama yaptı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA), dünya genelinde bir sıcaklık artışı olduğuna vurgu yaparak, yangın bölgelerinin uydu görüntülerini yayınladı. Yangınların günlerdir sürmesi ile ilgili açıklamalara da yer verilen paylaşımda “Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 santigrat derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor” denildi.

NASA, Güney Avrupa’nın büyük bir bölümünün 1980’lerden beri görülmeyen aşırı sıcaklar ile kavrulduğunun altını çizdi. İklim bilimciler tarafından yıllardır dile getirilen bu durumunun ‘Küresel Isınma’nın bir sonucu olduğu belirtiliyor. ‘Geçtiğimiz ay hem Yunanistan hem de Türkiye’de ulusal sıcaklık rekorları kırıldı’ diyen NASA, Yunanistan ve Lübnan’da da yangınların sürmekte olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

NASA’dan Türkiye’de sürmekte olan orman yangınlarıyla ilgili de paylaşım geldi. NASA’nın resmi sitesinde yer alan yazıda “Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya” ifadelerine yer verildi.

Yangın felaketinde 9’uncu gün: Termik santralde yangın kontrol altına alındı