Nagehan Alçı’nın TELE 1 yalanı mürekkebi kurumadan çöktü

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 5:23 pm

FETÖ kumpaslarının savunucusu, Gezi direnişinde Kabataş yalanını sürdüren Nagehan Alçı, son yazısında TELE 1’i hedef aldı. Fındıklı’da bir esnafın tepkisiyle karşılaşan Alçı, söz konusu videoyu TELE 1 muhabiri  Engin Açar’ın çektiğini iddia etti. Fakat videoda da görüldüğü gibi TELE 1 muhabiri Nagehan Alçı’nın hemen yanında bulunuyor.

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını televizyon ekranlarında FETÖ’den yargılanan Nazlı Ilıcak ile birlikte savunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı son yazısında TELE 1 muhabiri Engin Açar ile ilgili bir yalan ortaya attı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gezisini lüks araç ile takip eden Alçı, Fındıklı’da bir esnafın tepkisiyle karşılaşmıştı. CHE Guevara’nın fotoğrafını çekmek isteyen Alçı’ya esnaf, “Önce özür dileyin. Katil dediğiniz kişinin fotoğrafını çekemezsiniz.” sözleriyle tepki gsötermişti.

Alçı bugünkü yazısında bu tepkiyi anlatırken, TELE 1 muhabiri Engin Açar’a da iftira attı.

Alçı’nın iddiaları şöyle:

“Yanımda da dünya tatlısı bir rehber olan ve bölgeyi çok iyi bilen bir arkadaş vardı. İlçede meşhur bir dondurmacı olduğunu söylediler. Merak ettim, görmek istedim. Hatta o sırada Tele 1’deki arkadaşlar “Biz gelmesek mi” diyorlardı, onlara “Çok güzelmiş hadi birlikte gidelim” dedim.

Dondurmacı ilçe merkezinin hemen köşesinde bir yerdi. Dondurmaların başında dükkanın sahibi güzel bir kadın vardı, arkada bir Che Guevara bir Frida Kahlo bir de ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı pankart. Bir gazeteci olarak çok ilgimi çekti bu üçlü kare. Yoksa Guevara ile alakalı fikirlerim değişmiş değil.

Dondurmacı kadını o duvarın önünde fotoğraflamak istedim, kabul etti. Bu sırada o arkadaşlarla sohbet ediyorduk, o esnada yıldırım gibi bir hızla dondurmacı hanımın eşi olduğunu tahmin ettiğim adam geldi ve malum diyalog yaşandı. Ortam bir anda buz kesti. Rehberimiz olası bir gerginliği önlemek için hemen yatıştırıcı bir şeyler söylemeye çalıştı. İşte o sırada biraz önce sohbet ettiğim, aynı ekipte olduğumuz meslektaşlarım beni gizli gizli çekip sosyal medyaya koymuşlar bile. Mahremiyet ihlali değil midir bu?

Adımımı dükkandan attığımda olay duyulmuş hatta video viral olmuştu bile. Hemen ileride o arkadaşları gördüm, kameramana “Siz mi çektiniz” dedim, “Bir şeyden haberim yok” dedi, muhabir arkadaş ileride telefonla konuşuyordu, bir an göz göze geldik, beni görünce panik oldu, arkasını döndü ve gitti. Bir daha da onu görmedim.

20 yıldır böyle gezilere katılan bir gazeteci olarak şunu söyleyeyim, bu gezilerde bir meslektaş dayanışması vardır. Benden nefret ediyor olabilir ama aynı seyahatte, aynı siyasetçiyi takip için oradayız, birbirimize yardımcı olmalıyız.

Ben hep öyle düşündüm ve meslektaşlarımı dünya görüşleri ya da çalıştıkları yerlere göre hiç ayırmadım bunca yıl. O nedenle dondurmacıda yaşadıklarım benim için şaşırtıcı ve üzücüydü. Tamamen iyi niyetle yaklaştığım, sohbet ettiğim insanlar benden habersiz, gizli kameraya çekip görüntülerimi paylaştılar. Bu ahlaklı bir tutum mu?”

KUMPASI SAVUNAN ALÇI’DAN KUMPAS GÖNDERMESİ

Alçı’nın yazısında çok sayıda hata var. Kumpaslarıyla bilinen  Alçı’nın kumpas göndermesini muhabirimiz Engin Açar çürüttü. Videoyu TELE 1 muhabiri Engin Açar çekmedi. Videoda da görüldüğü üzere muhabirimiz Açar Nagehan Alçı’nın hemen yanında bulunuyor. Yani, videoyu çeken değil, videosu çekilen kişi.

Nagehan Alçı “kumpas” dedi, Merdan Yanardağ rest çekti!