Naci Görür’den İstanbul depremi uyarısı! “Uzatmaları oynuyoruz”

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 10:41 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 10:41 am

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, uzun zamandır tedirginlikle beklenen İstanbul depremi konusunda uyardı. Görür, hazırlıkların yeterli olmadığını belirterek, “Artık uzatmaları oynuyoruz” dedi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından hazırlanan olası İstanbul depreminin etkilerini anlatan Derin Uğultu belgeselinin galası gerçekleşti. Galaya katılan Bilim Akademisi Kurucu üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen deprem için artık ‘uzatmalara’ geçildiğini bildirdi.

“30 SENE İÇERİSİNDE DEPREM OLMA OLASILIĞI…”

NTV’nin haberine göre; İstanbul’un en az 7.2 büyüklüğünde deprem tehdidi altında olduğunu söyleyen Görür, ”30 sene içerisinde deprem olma olasılığı yüzde 64 olarak karşımıza çıkıyor. 2022 yılına geldiğimize göre artık uzatmaları oynuyoruz” dedi.

Naci Görür, deprem anında daha fazla risk altında olabilecek bölgeleri de bir kez daha hatırlattı. Görür, ”Haliç’ten başlayıp Silivri’ye kadar kıyıdan itibaren 10 kilometre şerit içerisindeki yerleşim alanları daha fazla tehdit altında olacak” diye konuştu.

“CEHENNEM İÇİ” OLARAK TANIMLAMIŞTI

Naci Görür, Geçtiğimiz ay da bir uyarıda bulunarak Avrupa yakasında Silivri’ye kadar olan tüm bölgeyi ‘Cehennemin içi’ olarak tanımlamıştı.

Görür, bu bölgenin çürük malzemeden oluşan jeolojik yapısı dikkat çekmiş, ”Karada aktif faylar yok ancak, denizdeki hareket buradaki fayları da etkileyebilir. 7.2 büyüklüğündeki bir deprem, Küçükçekmece’den Büyükçekmece’ye kadar olan bölgede heyelanları harekete geçirebilir” diye konuşmuştu.

Naci Görür’den ‘deprem tahmini’ tepkisi