Naci Görür deprem bölgesine mesaj verdi

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 12:31 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 12:31 pm

Kahramanmaraş’ta 4,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat’ta deprem felaketini yaşayan vatandaşlar için paylaşımda bulundu. Görür, “Tekrar büyük bir deprem olmaz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde on ilimizin büyük yıkıma uğradı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) açıklamasına göre, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgede korkuya kapılan vatandaşların içini rahatlatacak mesaj verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, “Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez. Ancak kırılmamış fay kesimleri deprem üretebilir ama bu depremler büyük afete dönüşmez” dedi.

‘DEPREMİN OLDUĞU BÖLGEDE TEKRAR BÜYÜK BİR DEPREM OLMAZ’

Görür’ün açıklaması şu şekilde:

“Deprem bölgesindeki insanlarımla bir söleşi: sevgili dostlarım, hepinizin acısı büyük, sizleri anlıyorum. Endişe ve korku kimi konularda sizi etkiliyor. Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez. Ancak kırılmamış fay kesimleri deprem üretebilir am bu depremler büyük afete dönüşmez. 6 Şubat depremleri komşu bölgelerdeki kimi faylara stres yüklemiş olabilir. Bu faylar Malatya Fayı ve Adana Havzasına sarkan faylar olabilr. Bu söylediğim de bir olasılıktır. Yerbilimcilerden kesin söylemler, yorumlar beklemeyin. Deprem bilinmez. Lütfen insanlarımız için, çocuklarımız için hep beraber deprem dirençli yerleşim alanları için çalışalım ve yöneticilerimizden bunu talep edelim. Ancak bu şekilde yaralarımızı sarar ve gelecek nesillerin kalbini kazanırız, sevgiylr”

Naci Görür’den bir deprem uyarısı daha! “Binlerce canımızı kaybedebiliriz”