Mustafa Sarıgül: Ofsayt önümüzdeki günlerde mutlaka kalkacak

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 3:49 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 4:06 pm

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Ofsayt kalksın dedim, herkes tepki gösterdi ama ofsayt önümüzdeki günlerde mutlaka kalkacak ve hızlı futbol, heyecanlı futbol, enerji veren futbol mutlaka gelecek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP milletvekilleri; Gençlik ve Spor ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de görüşmeler sırasında kürsüde konuşma yaptı.

“FUTBOLCULAR HAKEM FORMASI İLE SAHAYA ÇIKSIN”

Sporun yarış değil barış olduğunu, sporda centilmenlik ve rekabetin önem taşıdığını dile getiren Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hakem Halil Umut Meler’in uğradığı saldırı nedeniyle ara verilen ligler tekrar başlayacak. Büyük Ankaragücü taraftarının ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Buradan Futbol Federasyonuna bir çağrıda bulunuyorum, bütün takımlar bugün sahaya önce hakem formasıyla çıksın, hepimiz hakem olalım ve şiddeti mutlaka kınayalım. Hakemleri baskı altına almaktan vazgeçelim. Türk futbolunun sorunu maçların kötü yönetilmesi değil, kulüplerin kötü yönetilmesidir. Avrupa kulüpleri parayı altyapıya harcıyor, bizim kulüplerimiz parayı transfere harcıyor. Real Madrid gibi dünya markası bir takıma 18 yaşında transfer olan Arda Gülerlere bizim mutlaka sahip çıkmamız lazım, bunların sayısını çoğaltmalıyız.

“OFSAYT ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KALKACAK”

Ülkemizde büyük bir döviz sıkıntısı var ama bakıyorsunuz ki kulüpler dışarıdan oyuncu oluyor ve milyon dolarları buralara harcıyorlar. Futbol takımlarında 8 yabancı oynayacağına, 3 yabancı, 8 Türk mutlaka oynamalıdır. ‘Ofsayt kalksın.’ dedim, herkes tepki gösterdi ama ofsayt önümüzdeki günlerde mutlaka kalkacak ve hızlı futbol, heyecanlı futbol, enerji veren futbol mutlaka gelecek.” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül Elon Musk’a sinirlendi: Ayağını bastığın yerde ot bitmez

SEÇİM VAADİ OFSAYTI KALDIRMAKTI

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı iken Mustafa Sarıgül, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken bir seçim vaadinde bulunmuş iktidara geldiklerinde futbolda ofsaytı kaldıracaklarını açıklamıştı. Sarıgül, “Ofsaytı kaldıracağız. Kaldırmamız lazım. Tartışmamız lazım bunu. Ofsayt maçı şey yapıyor. Dünyada da kaldırmamız gerekiyor. Yenilik, değişim istiyoruz biz. Değişimden bahsediyoruz” demişti

 

Kaynak: TELE1