Mustafa Sarıgül Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 6:00 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 6:13 pm

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, sözleri çarpıtılarak tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ve gazeteci Barış Pehlivan’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sözleri bağlamından koparılıp sosyal medyada hedef gösterilerek tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklan Barış Pehlivan’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıgül, “Merdan Yanardağ’ı ziyaret ettim. Merdan Yanardağ ile konuştum. Merdan Yanardağ morali, enerjisi yerinde şu anda kitaplarını yazıyor. Ama bir an önce de özgürlük istiyor. Basın özgürlüğü son derece önemlidir. Merdan Yanardağ’ın toprağımıza bağlı olduğuna, bayrağımıza bağlı olduğuna, inançlara saygılı olduğuna, kendisini yıllardan beri tanıyan birisi olarak inanıyorum ve arzu ediyorum ki özgürlük hepimiz için geçerli. İstiyorum ki, Merdan Yanardağ duvarların arkasında olmasın televizyonda, basında, kamuoyunda görüşlerini özgürce paylaşsın. Sizlere Merdan Yanardağ’ın selamlarını iletiyorum.” dedi.

“MERDAN YANARDAĞ’DAN TERÖRİST ÇIKMAZ”

Sarıgül, yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Merdan Yanardağ’ı ziyaret ettim. Kendisini uzun yıllardır tanırım, toprağına, vatanına, bayrağına bağlıdır. Merdan Yanardağ’dan terörist çıkmaz. Terörü de övmez. Merdan Yanardağ’ın düşüncelerine katılırsınız katılmazsınız o ayrı bir konudur. Ama bir gazeteciyi düşüncelerini açıkladı diye hapse atamazsınız.”

“CAN ATALAY HUKUKSUZ YERE İÇERİDE TUTULUYOR”

Barış Pehlivan’ın cezaevinde kalmasının halk ihlali ve gözdağı verme çabası olduğunu söyleyen Sarıgül, “Halkın oylarıyla milletvekili seçilen Can Atalay’ın cezaevinde olmasının izahı yoktur. Her iki gazeteci de Can Atalay da haksız ve hukuksuz yere içeride tutuluyorlar. Bu hukuk dışı tutumlar iktidara da ülkeye de hayır getirmez. AKP, bugün geldiği noktayı demokrasinin kurum ve kurallarına borçludur.” ifadelerini kullandı.

“OLMALARI GEREKEN YER CEZAEVİ DEĞİL”

Sarıgül’ün sözlerinin devamı şu şekilde:

“Onların da demokrasinin kurum ve kurallarına uymaları lazım. CHP olarak bu ve buna benzer tutum ve hukuksuzlukları yakından takip ediyoruz. CHP, hak arayanların, hakkını arayanların yanındadır. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, herkesin hakkını hukukunu koruyan bir adalet savaşçısıdır o da süreci yakından takip ediyor. Onlara Sayın Genel Başkanımın selamlarını götürdüm. Her iki gazeteciyi de dirençli ve kararlı gördüm. Güçlü ve azimliler. Ama olmaları gereken yer cezaevi değildir. Ailelerinin yanıdır. Mesleklerini yapmaları lazım.”

Merdan Yanardağ: Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum