Merdan Yanardağ: Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 9:47 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 9:53 pm

Hedef gösterilip tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Sezen Aksu merak etmesin haciz yoluyla istediği parayı öderim. O da bir yerlere ‘bağış’ gösterisi yapabilir. Geriye de bugünkü cehennemin yolunu döşeyenlerden Sezen Aksu’nun utancı kalır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin, Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ tam 59 gündür tutuklu.

2010’daki ‘Yetmez ama evet’ kampanyasının önde gelen isimlerinden şarkıcı Sezen Aksu, Yanardağ’ı cezaevindeyken icraya vermişti. Yanardağ konuya dair sessizliğini sosyal medya hesabından bozdu.

Aksu’nun istediği 60 bin lira ödeyeceğini söyleyen Yanardağ “O da bir yerlere ‘bağış’ gösterisi yapabilir. Geriye de bugünkü cehennemin yolunu döşeyenlerden Sezen Aksu’nun utancı kalır” ifadesini kullandı.

Sezen Aksu’dan büyük ayıp! Cezaevinde olan Merdan Yanardağ’ı icraya verdi

Yanardağ’ın mesajı şöyle: “AKP iktidarına “Yetmez ama evet” dediği, iki yüzlü “açılım” siyasetine destek verdiği için eleştirdiğim Sezen Aksu, güya hakaret gerekçesiyle beni mahkemeye vermiş. Nasıl olduysa 30 bin lira (faizi ve av. parasıyla 60 bin) tazminat kazanmış. Haciz işlemi başlatmış. Kutluyorum!

‘HÜCREME BAKIYORUM İSTEDİĞİ PARA BURADAN ÇIKMAZ’

Düşünce ve ifade özgürlüğümü kullanarak gazetecilik yaptığım için şimdi Sezen Aksu’nun destek verdiği AKP’nin cezaevinde tutukluyum. Odama/hücreme bakıyorum, Aksu’nun istediği para buradan çıkmaz. Boşa haciz getirmesin.

‘TELE1’DEN DE ELİNİN BOŞ DÖNME İHTİMALİ YÜKSEK’

Tele1’e gidebilir belki, ama oradan da çıkmaz. Tele1 ticari bir kuruluş değil, bir sosyal sorumluluk girişimidir. Şu anda RTÜK’ün verdiği cezaları ödemeye çalışıyor. Yani elinin boş dönme ihtimali yüksek. Ayrıca orada da kişisel bir mülküm yok.

‘İSTEDİĞİ PARAYI ÖDERİM…’

Ancak, Sezen Aksu merak etmesin haciz yoluyla istediği parayı öderim. O da bir yerlere “bağış” gösterisi yapabilir. Geriye de bugünkü cehennemin yolunu döşeyenlerden Sezen Aksu’nun utancı kalır. Bir de, “iki cihanda” da yakasında olacak ellerimiz…

‘UTANCIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM’

Sezen Aksu, 2010’da AKP iktidarına “Hayır” diyenler için “İki cihanda lekeliler” demişti. Su içtiği kuyuya tükürerek şöhretini borçlu olduğu insanlara hakaret eden kendisiydi. Yapacağı şey basit bir özür dilemekti, yapmadı. Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum.”

Nilgün Cerrahoğlu’ndan Sezen Aksu’nun Merdan Yanardağ’ı icraya vermesine tepki!