Mustafa Balbay’dan olay olacak Soylu iddiası!

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 3:21 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 3:21 pm

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarını değerlendiren Gazeteci Mustafa Balbay, “Beğenmedikleri ‘Eski Türkiye’den daha kötü ve karanlık bir dönemdeyiz.” ifadelerini kullandı.

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programında Begümhan Aydoğan’a konuk olan Gazeteci Mustafa Balbay, Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasındaki tartışmaları değerlendirdi. Soylu’nun istifa etmeyeceği görüşünde olan Balbay, “Soylu’nun çekilmeye niyeti olmadığını ve orada kalmak için her şeyi yapacağını anlıyoruz. Erdoğan’ın sessizliği ise Soylu’nun yıpranmışlığını daha iyi kullanabileceğini gösteriyor.” diye konuştu.

“PEKER GAZETECİYMİŞ GİBİ 5N1K VERİYOR”

Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki iddialara şeffaf yanıtlar vermek yerine düşmanlaştıracak başka isimler aradığını söyleyen Balbay konuşmasına şöyle devam etti:

“Beğenmedikleri eski Türkiye’den daha kötü ve karanlık bir dönemdeyiz. Şu aşamada olayın gerçeğini ortaya çıkarmak yerine suçlu yaratmaya çalışıyorlar. Yer altı dünyasının bir suç liderine karşı yapılması gereken şey misilleme değildir ama İçişleri Bakanı şu an bir karşıt, bir düşman aramakla meşgul. Sedat Peker biz gazeteciler gibi olayları 5N1K ile anlatıyor. Savcılara ne yapması gerektiğini söylüyor. Burada bir savcı resen hareket edebilecekse her şey hazır, savcının sadece altına imza atıp bunun üzerine gitmesi gerekiyor.”