Musa Orhan önergesi ‘yaralayıcı’ bulunarak iade edildi!

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 11:48 am - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 11:55 am

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 18 yaşındaki İpek Er, hastanede yaşam mücadelesi verirken, Adalet Bakanı’na sunulan soru önergesini, Er’in ölümünden günler sonra “yaralayıcı” bularak işleme koymadığı belirtildi. Şentop önergenin ‘düzeltilmesi’ni isteyerek iade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın 18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’dan yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına ilişkin Adalet Bakanlığı’na sunduğu önerge, “yaralayıcı” bulundu, milletvekiline geri gönderilen önergenin ‘düzeltilmesi’ istendi.

Artı Gerçek’ten Meryem Yıldırım’ın haberine göre, tecavüze maruz kalması sonrası intihar ederek bıraktığı mektupta maruz kaldığı cinsel saldırıyı anlatan İpek Er’in hastanede yaşam mücadelesi verirken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlandırması istemiyle soru önergesi verildi.

HDP’li vekilin İpek Er’in hastanede yaşam savaşı verdiği sırada failin cezalandırılması talebiyle verdiği soru önergesine Er’in hayatını kaybettiği 18 Ağustos’tan günler sonra 14 Eylül’de yanıt verilirken, önergenin “kaba ve yaralayıcı” olduğunu belirtildi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Bakan Gül’e yönlendirilen soru önergesini Batman vekiline iade etti.

Şentop, “Kürt illerinde yaşanan istismarlara göz mü yumulmaktadır?” sorusunu kaba ve yaralayıcı bularak, önergenin ‘yeniden düzenlenmesi durumunda’ işleme konulabileceğini bildirdi.

Tecavüz zanlısı Musa Orhan tahliye edildi

ÖNERGEDE NELER SORULDU?

HDP Batman Milletvekili Uca tarafından verilen önergede “Ülkemizde, kadınlara ve çocuklara yönelik, tecavüz, taciz ve şiddetin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde tecavüz failinin serbest bırakılması, bu tür suçların daha da artmasına neden olmayacak mı? Cezasızlığın, suça meyilli kişileri cesaretlendirmesi söz konusu değil midir? Son dönemde Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı illerde Uzman Çavuşların işledikleri istismar suçları tesadüf müdür? Kürt illerinde yaşanan istismarlara göz mü yumulmaktadır?” sorularını yöneltmişti.

 

 

Uzman çavuş Musa Orhan serbest, TELE1 hedef!