Uzman çavuş Musa Orhan serbest, TELE1 hedef!

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 3:31 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 3:55 pm

Hayatını kaybeden İpek Er’e tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmesiyle ilgisinin olmadığını savunan İçişleri Bakanlığı, TELE1’i hedef aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu acı olaydan siyasi bir rant devşirmeyi, kurumlarımızı ve adalet sistemimizi yıpratmayı hedefleyen TELE1 adlı TV kanalının yanı sıra gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılacaktır” denildi.

Batman’da yaşamını yitiren İpek Er’e tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmesiyle ilgisinin olmadığını savunan İçişleri Bakanlığı, ‘Soylu’nun sahip çıktığı Musa Orhan tahliye edildi’ haberimizden TELE1 ve diğer medya organlarını hedef aldı.

Soylu’nun sahip çıktığı uzman çavuş Musa Orhan tahliye edildi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Kurum içinde yürütülen idari süreçlerin haricinde, adli makamlarca devam eden iş ve işlemlere ilişkin bakanlığımızın herhangi bir yetkisi ve tasarrufunun olması hukuken ve fiilen mümkün değilken, gerek bakanlığımızın gerekse sayın bakanımızın tutuklanma veya adli kontrol kararlarında etki ve müdahalesinin olduğuna dair paylaşımları iyi niyetli olarak değerlendirmemiz, elbette ki mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Bu acı olaydan siyasi bir rant devşirmeyi, kurumlarımızı ve adalet sistemimizi yıpratmayı hedefleyen TELE1 adlı TV kanalının yanı sıra gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılacaktır” denildi.

Soylu’dan uzman çavuş tecavüzünün gündeme getirilmemesi için HDP bahanesi