Tecavüz zanlısı Musa Orhan tahliye edildi

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 9:06 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 7:18 pm

17 yaşındaki İpek Er’i tecavüz edip ölümüne sebep olan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Bu olayı sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin yaptıklarının üstünü örtmektir” dediği uzman çavuş Musa Orhan tahliye edildi. Mahkemenin verdiği tahliye kararı sonrası Orhan, dün akşam tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverildi.

İpek Er’in babası Fuat Er, kararla ilgili, “Delil yetersizliğinden serbest kaldığını söylüyorlar. Daha ne kadar delil lazım bilmiyorum. Taciz, tecavüz delil olarak yetmiyor mu? Bırakılan mektup, intihar delil olarak yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?” diye sordu.

Musa Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, tutuklama kararına itiraz etti. Avukat Akkuş, itiraz dilekçesinde müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürdü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar verdi. Karar kısa süre içinde Orhan’ın tutuklu bulunduğu cezaevine ulaştı ve idaresi Orhan’ı serbest bıraktı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Er’in ölümüne ilişkin soruşturma Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Musa Orhan’a yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ davasının ilk duruşması ise önümüzdeki Ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Öte yandan, olay sonrası, Jandarma Genel Komutanlığı da Orhan’ın açığa alınması kararı vermişti.

 

Uzman çavuşun tecavüz ettiği 17 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İPEK ER’İN BABASI: YARGIYI KİM İKNA ETTİ?

Sözcü’ye konuşan İpek Er’in babası Fuat Er, tahliye kararla ilgili, “Delil yetersizliğinden serbest kaldığını söylüyorlar. Daha ne kadar delil lazım bilmiyorum. Taciz, tecavüz delil olarak yetmiyor mu? Bırakılan mektup, intihar delil olarak yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?” diye sordu.

“Çok üzgünüm, çok şaşkınım. Kafamda bir sürü soru işareti var” diyen Baba Er, “Bu tahliyenin arkasında hangi güç var. Yargıyı kim ikna etti. Katilin arkasının, bu olaya tepki gösteren milyonlarca insandan daha güçlü olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘ACIMIZI PAYLAŞMADILAR’

Olayın ardından sanığın ailesinden kendilerine bir telefon gelmediğini söyleyen baba Fuat Er, “Arayıp, ‘Biz de üzgünüz. Biz de kınıyoruz, acınızı paylaşıyoruz’ diyebilirdi. Ancak aramadılar. O kadar bakan ve siyasi parti aradı… Beni düşman gördüler. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum” dedi.

SAVCILIK İTİRAZINA MAHKEMEDEN RET

Öte yandan Siirt 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın, intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Musa Orhan’ın tahliye kararına itirazını reddetti. Orhan’la ilgili #MusaOrhanTutuklansın etiketiyle paylaşım yapan on binlerce Twitter kullanıcısı cinsel saldırı şüphelisi uzman çavuşun yeniden tutuklanmasını talep etti.

NE OLMUŞTU?

Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüz ettiği İ.E. (18), intihara kalkışmış ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. İ.E’nin suç duyurusunun ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Musa Orhan, genç kızın ölümünün ardından gelen tepkiler üzerine tutuklanmıştı.

Uzman çavuşun tecavüz ettiği 17 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti