Murat Ongun’dan ‘terör’ açıklaması: Devamlı bir algı yaratma çabası artık can sıkıcı olmaya başladı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 12:28 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 12:28 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB’de çalıştığı iddia edilen terör örgütü bağlantılı kişi hakkında açıklama yaptı. Ongun, yakalanan kişinin İBB’nin hiçbir iştirakinde kadrolu olarak çalışmadığını belirterek gerekli bütün belgelerin istendiğini açıkladı. Ongun, “Bunlardan bir tanesi de sabıka kaydı. Dün yayınladık temiz gözüküyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı bir kişinin terör örgütü PKK mensuplarıyla beraber silahlı fotoğrafının çıktıktan sonra gözaltına alınmasıyla ilgili İBB dün açıklama yaptı. İBB, çalışan kişinin sınırlı süreli bir projede görevli olmasına rağmen adli sicil kaydı alındığını ve adli sicil kaydının temiz olduğunu açıkladı. İBB, ayrıca aynı kişinin 2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sakarya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde stajyer olarak görev yaptığını da belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Gündeme Not isimli programa konuk oldu. Murat Ongun, İBB’ye yöneli olarak sıkça tekrarlanan ‘teröristleri işe alıyor’ iddialarına tepki gösterdi.

Murat Ongun, ” Bütün işbirlikleri açığız zaten ama devamlı bir algı yaratma çabası çok can sıkıcı olmaya başladı” dedi. Ongun, İBB’de çalıştığı iddia edilen Ş.D’nin İBB’nin kadrolu bir elemanı olmamasına rağmen bütün belgelerin istendiğini açıkladı. Ongun, istenen belgelerde Ş.D’nin herhangi bir suç kaydı olmadığını belirtti.

Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB hakkında 14 Nisan’da ‘rezil rüsva olacaklar’ sözlerini hatırlatarak, “Polislerin İBB binasına ilk gelişi 19 Nisan…Söz konusu şahıs hastaneymiş evinde de 7-8 gün kalıyor. Onu evinde ve hastanede almıyorlar. Binaya girişinden  5 dakika sonra alıyorlar” dedi. Ongun, Ş.D’nin bilerek İBB binasında yakalanmasının istendiğini öne sürerek, “Bu ayen beyan ortada…Özellikle bekleyeyim İBB logosunu çekeyim 7-8 gün bekleyeyim iyi niyetli değil. Devamlı İBB terörist İBB terörist. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi. Ongun’un konuşması şöyle:

“İBB alışanlarının terörle ilgisi olabilir mi? Ama bildiğimiz gibi aralık ayı başında bir iddia atıldı. Aradan 6 ay geçti 557 terörist aranıyor. Biz yazılarımızı gönderdik. Kimdir bunlar görevlerine son verelim diye. Herhangi bir bilgi de verilmedi soruşturma sürüyor dendi. Dün de böyle bir olayla karşılaştık. Bazı olaylarda bilerek ve isteyek mizansen yaratılıyor. Kronolojiyi unutmayalım. Polislerin İBB binasına ilk gelişi 19 Nisan ondan birkaç gün önce bir açıklama oldu yakında rezil rüsva olacaklar dendi. Ardından polisler geldi. Söz konusu şahıs hastaneymiş evinde de 7-8 gün kalıyor. Onu evinde ve hastanede almıyorlar. Binaya girişinden  5 dakika sonra alıyorlar. Çekim yaparkende İBB logosunu ismini gösterip algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Neymiş İBB teröristleri işe alıyormuş. Şimdi bu fotoğrafları yayımladınız 2106 yılında gitmiş bir terörist. Şırnak’taki operasyonda ele geçmiş.

“İBB BİNASINA GİRERKEN YAPILMASI ÖZELLİKLE TERCİH EDİLMİŞ OLARAK GÖZÜKÜYOR”

Bu yeni geçmiş ise şüpheliyi kendi evinde de yakalayabilirlerdi hastanede de yakalayabilirlerdi. Ama İBB binasına girerken yapılması özellikle tercih edilmiş olarak gözüküyor. Bu ayen beyan ortada. Keza 2016 yılında bu insan bunları yapmışsa o vakitte özel bakım evinde çalışmış olarak gösteriyor lakin 2020 yılında Almanya’ya gidip geliyor ama kimse bir şey yapmıyor. Biz ne yapmışız adli sicil kaydını isteyebiliriz sadece. Çünkü ne kamu görevlisi ne de KHK’lı. Aynı zamanda bizim organik personelimiz değil. İBB’nin iştiraklarinin herhangi bir yerinde kadrolu personeli olmadığı halde bütün belgeleri istemişiz. Bunlardan bir tanesi de sabıka kaydı. Dün yayınladık temiz gözüküyor. Bir kişinin terörist olup olmadığını İBB anlayamaz kimsenin alnında yazmıyor. Devletin güvenlik görevlilerin İBB’yi uyarması ve gereğini yapması söylemesi gerekir.

“MÜFETTİŞLER GELDİ BİZİM DEDİĞİMİZİN DOĞRU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Özellikle bekleyeyim İBB logosunu çekeyim 7-8 gün bekleyeyim iyi niyetli değil. Devamlı İBB terörist İBB terörist. Böyle bir şey olabilir mi? İBB, Türkiye Cumhuriyeti’nin en değerli kurumlarından biri. Biz devletimizin aştığı soruşturmalarda işbirlikleri yapmışız hiçbir şeyi saklamamışız. Aylar boyunca devletin en yüksek yöneticisinden herkese İBB’ye 45 bin kişi aldılar dediler. Biz de dedik ki 20 bin kişi dedik. Sonra ne oldu? Müffetişler geldi bizim dediğimizin doğru olduğu ortaya çıktı. Bütün işbirlikleri açığız zaten ama devamlı bir algı yaratma çabası çok can sıkıcı olmaya başladı.”

İBB çalışanına terör gözaltısı haberine ilişkin İBB’den açıklama: Adli sicil kaydı temiz