Murat Muratoğlu: 130 milyar doları satan Berat Albayrak’a kimse hesap sormayacak mı?

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 7:14 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 7:38 pm

Evren Özalkuş’un sunduğu TELE1 Ana Haber’in bugünkü konuğu, Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu oldu. Muratoğlu, Merkez Bankası’nın faiz kararını ve iktidarın ekonomi yönetimini değerlendirdi.

Saray’ın ve etrafının aldığı kararlar sonucunda geldiğimiz nokta belli. Geldiğimiz nokta; geçen yıl bakıyoruz faizler bugünlerde yüzde 14’lerde, dolar kuru bugünlerde 5,95’lerde, işsizlik daha az, enflasyon daha düşüktü, temmuzda faizler yüzde 7’lere kadar inmişti. Hatta 0,49’larla krediler veriliyordu. Bu krediler kime veriliyordu? 0,49’la kredi alan adam bankaya gidip yüzde 17 faizle yatırıp, cebine ciddi miktarlarda para koyar. Kimin parasını koyar?” ifadelerini kullanan Muratoğlu, “Sadece doları 6,85’de tutabilmek için 100 milyar dolara yakın para satıldı. 30 milyar dolar sonrasında da satıldı. Şimdi bunu satan arkadaş ‘hadi ben istifa ettim, kaçtım’ dedi. Hiç hesap sorulmayacak mı? Bu iş bu kadar basit mi? Türkiye’nin 130 milyar doları satıldı kime gitti? Yüzde 70’e yakını yabancılara gitti. Yabancı aldı, yurtdışına götürdü. Ucuz dolar satın aldı. Yüzde 30’unu bizim milletimiz aldı. Sizin 130 milyar dolar eritmek gibi bir hakkınız yok” dedi.

Murat Muratoğlu: Mevcut sistemde Türkiye ekonomisinin düzelmesi, kırmızı ışıkta dururken yeşil başlı ejderha görmenizle aynı ihtimal

Murat Muratoğlu: Merkez Bankası vatanı mı sattı?