Murat Kurum seçim çalışmasına katılan bakanları savundu: Sonuçta Cumhur İttifakı’nın bakanları

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 12:55 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 2:56 pm

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum bakanların seçim çalışmalarına katılmasını “Gelecekler, sonuçta Cumhur İttifakı’nın bakanları” diyerek savundu.

31 Mart’taki yerel seçimlerde İstanbul’u yeniden almak isteyen AKP, seçim çalışmaları için tüm imkanlarını seferber etti. Bununla beraber bakanların da AKP’nin adayı Murat Kurum için oy istemeleri tepkilere neden oldu.

A Haber canlı yayınında, İstanbul’da seçim çalışmalarına katılarak kendisi için oy isteyen bakanlarla ilgili eleştirilere yanıt veren Kurum, bakanlar için ‘Cumhur İttifakı’nın bakanları’ diyerek seçim çalışmalarına katılmasını savundu.

‘BAKANLARIMIZ GELİYOR, GELECEK’

Kurum “Bakanlarımız geliyor. E gelecek. Sonuçta Cumhur İttifakı’nın bakanları, devletin bakanları. Gelecek. Devletin projesini veya orada beraber çalıştığı çalışma arkadaşına ilişkin görüşlerini, fikirlerini, önerilerini paylaşmaktan niye rahatsız olur insan? Sen 5 sene ona buna laf yetiştireceğine insanlarla iyi geçin, senin de varsa bir şeyin biz söylerdik yani” ifadelerini kullandı.

YRP VE DEM PARTİ YANITI

“Yeniden Refah Partisi AK Parti’ye kaybettirmek, CHP’ye kazandırmak için çalışıyor” denildiğinin aktarılması üzerine Kurum, “Ben seçmenimizin böyle bir hataya düşeceğini açıkçası düşünmüyorum, ihtimal bile vermiyorum. Yeniden Refah Partili kardeşlerimiz sandığa gittiklerinde oylarının CHP zihniyetine mi fayda sağlayacağını yoksa bu az önce anlattığım hayallerin gerçekleştirilmesi adına mücadele edenlere mi destek verilmesi gerektiğini bilen, seçmendir” değerlendirmesinde bulundu.

Kurum, DEM Partisi seçmenine mesajının sorulması üzerine de şunları söyledi: “Biz 16 milyon İstanbul’un oyuna talibiz ve 16 milyona eşit hizmet götüreceğiz, bu anlayışla çalışacağız. Onlar orada hangi uzlaşı adı altında iş yürütürse yürütsün seçmenin de bir feraseti, bir kararı var. O kararı sandıkta net şekilde yansıtacaktır. Ya iş yapana verecektir ya da kendi ideolojisi, tabanı üzerinde tercihini kullanacaktır. Öbür tarafa verdiğinde kullanılmış bir oyun onlara faydası olmayacağını net şekilde biliyor, bunu daha önce de denediler. Yedili masada varlardı, ne oldu? Bugün hepsi birbirine düştü. Şimdi ‘Tek başınayım.’ diyor, niye tek başınasın? Bir dön aynaya bak. Millete söz verdin, sözleri tutmadın. Milleti kandırdın, milletin aklıyla alay ettiniz. Artık seçmenimiz kandırılmak istemiyor. Hizmet istiyor, eser istiyor, İstanbul’da huzurla yaşamak istiyor.”

AKP’nin İstanbul anketi seçime iki gün kala ortaya çıktı!

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir süredir bakanların propaganda çalışmasına tepki göstermişti: “Toplanmışlar, Ankara’dan İstanbul’a gelmişler. Bütün bakanlar burada. Sanki Türkiye’nin dış ilişkilerle ilgili hiçbir sorunu yok. Dışişleri Bakanı burada. İçişleri Bakanı burada. Yetmez; Sağlık Bakanı burada. Daha da yetmez; Adalet Bakanı burada. Yahu hepiniz toplandınız, geldiniz. Hepiniz gelin, önemli değil. Ama adayınıza yazık, adayınıza. Bu kadar küçük düşürmeyin.”

Kaynak: AA