Mülakatla elenen savcı adayı yaşadıklarını Kılıçdaroğlu’na anlattı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 6:30 am - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 6:30 am

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2019 yılında mezun olan ve Temmuz 2020 ve Haziran 2021 tarihlerinde olmak üzere iki kez Hâkim ve Savcı Adaylığı mülakatına giren Avukat İsa Temur yaşadıklarını anlattı.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde talepte bulunup, Adalet Bakanlığı tarafından mülakat tutanakları elden imza ile teslim edilen, 12’şer puan verilerek toplam 60 puan ile 70 barajının altında kaldığı ortaya çıkan Temur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’te görüştü.

KILIÇDAROĞLU: HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ

Temur, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Gazete Duvar’ın yayınladığı mülakat tutanaklarının orijinallerini elden teslim etti. CHP’ye de üye olan Temur görüşmenin detaylarına dair şunları kaydetti:

“Kemal Bey’e, ‘Artık top sizde, siz haklarımızı savunursunuz’ dedim. O da ‘Hep beraber mücadele edeceğiz. Sen de içindesin, hep birlikte mücadele edeceğiz’ dedi. ‘Tutanakları okuyun, Serkan Alan’ın yaptığı haberi okuyun’ dedim. Zaten Kılıçdaroğlu’na sizin yaptığınız haberi göstermişler. CHP rozetimi taktı. Bu şekilde kısa bir görüşme yaptık.”

Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğa kim bulaştıysa ilk 100 günde hesap soracağız