Muhittin Böcek TELE1’e konuştu: Bugüne kadar böylesi bir yangın görmedim

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:28 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 Perşembe 3:15 am

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TELE1’e bağlanarak Manavgat’ta devam eden yangınla ilgili son gelişmeleri aktardı. Böcek, “Aşırı derecede poyraz etkili, yangın hal devam ediyor. Siyaset üstü bir mesele olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah yarın ‘yangın söndürüldü’ haberini vereceğiz.” diye konuştu.

TELE1’de Lara Karamusaoğlu’na konuk olan Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Muhittin Böcek, devam eden yangın hakkında bilgi verdi. Herhangi bir can kaybı olmadığını belirten Böcek, bazı vatandaşların yaralandığını ve zehirlenme vakalarının olduğunu ifade etti. Bölgede etkili olan poyraz nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyleyen Böcek, “Ciğerimiz yanıyor. Son derece üzgünüz. Dört mahalledeki vatandaşlarımızı evlerinden aldık, şimdi beşinci mahalleye başladık. 75 arazöz ve 200 personelimizle buradayız.” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIYLA, MUHALEFETİYLE GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Böcek konuşmasına şöyle devam etti:

Bütün siyasiler burada. Ayrımız gayrımız yok. Yarın inşallah yangın söndürüldü haberini vermek isteriz. O çiftçilerimizin, üreticilerimizin hepsine inşallah hep birlikte yardımcı olacağız. İktidarıyla muhalefetiyle gereğini yapacağız. Orada başka canlarımız var, ormanda yaşayan canlarımız var. Ormanlarımız yanıyor. Bir anda dört yerde yangın başlaması çok düşündürücü. Ne olduğuyla ilgili jandarmamız polisimiz çalışıyor. Kundaklama mı, bilmiyoruz. 27 yıldır buradayım, bugüne kadar ben böylesi bir yangın görmedim.”