Muharrem İnce ‘vefasız değilim’ demişti! Kılıçdaroğlu’yla Cumhurbaşkanlığı yarışına girecek mi?

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 4:42 pm - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 4:49 pm

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2019 yılında verdiği bir röportajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday olmayacağını açıklamıştı. İnce’nin önümüzdeki seçimlerde aday olup olmayacağı soru işareti.

Millet İttifakı, tartışmaların ardından cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün yapılan toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milllet İttifakı’nın adayı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığından sonra rakiplerinin kimler olacağı da merak konusu oldu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve MHP eski Milletvekili Sinan Oğan, aday olacaklarını daha önce açıklamışlardı. Erbakan’ın aday olması beklenmiyor. Diğer isimlerin aday olmaları için en az 100 bin imza ile aday gösterilmeleri gerekiyor.

İNCE NE YAPACAK?

CHP’nin önerisi üzerinde bir önceki seçimde aday olan Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile geçtiğimiz günlerde ittifakı sonlandırdı. Adaylığı tartışılan İnce’nin ne yapacağı merak ediliyor.

İnce, adaylık sinyalleri ve çıkışları yapsa da 2019 seçimlerinde yaptığı açıklamalar dün gibi akıllarda. Muharrem İnce, daha önce yaptığı açıklamalarda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelmeyeceğini söyledi.

Fox TV’de katıldığı bir programda “Bu seçimi kazanamazsanız CHP Genel Başkanlığı’na aday olur musunuz” seklindeki soruya, “Karşı karşıya gelmem kendisiyle. Bir faninin kolay kolay yapamayacağı bir şey yaptı. Ben vefasız biri değilim. Bana bunu yapanın karşısına geçmem.” dedi. İnce benzer sözleri 2019 yılının aralık ayında CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge’de de tekrarladı. İnce, “CHP’nin Genel Başkanı, cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Genel başkan derse ki ben ‘cumhurbaşkanı adayıyım.’ Kendisini desteklerim. Ne istiyorsa orada olurum. Ben sağında, solunda dururum. Al arabayı gez, katkı sağla. Sağlarım. CHP Genel Başkanı cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Yoksa iddiası ortadan kalkar. Kendisi aday olursa ben yanındayım. Aday olmadığı tüm durumlarda ben aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağım” demişti.

Muharrem İnce ittifaktan WhatsApp grubuna gönderdiği mesajla ayrılmış