Muharrem İnce “Kazanamayacağız ama büyük kaybettireceğiz” dedi iddiası

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 9:16 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 9:16 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Memleket Partisi’nin kurucularından bir ismin, Muharrem İnce’nin “Bu seçimde biz kazanamayacağız ama büyük kaybettireceğiz” dediği yönündeki iddiasını aktardı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte hazırlayıp sunduğu 18 Dakika programında Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı.

Merdan Yanardağ, kendisine bilgi veren ve Memleket Partisi’nden ayrılmış bir kurucu üyenin Muharrem İnce’nin “Bu seçimde bir kazanamayacağız ama büyük kaybettireceğiz” dediği yönündeki iddiasını dile getirdi.

Yanardağ, “Muharrem İnce’nin partisinde üst düzey yöneticilik yapmış hatta kurucuları arasında yer almış, CHP’de de milletvekilliği yapmış ama şu anda Memleket Partisi’nden ve Muharrem İnce’den ayrılmış hem akademisyen hem politikacı olan birinin dün bana söylediğini aktarayım. Muharrem İnce bu seçimde biz kazanamayacağız ama büyük kaybettireceğiz sonra kazanacağız demiş” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Selda Bağcan’dan Muharrem İnce’ye çağrı

“SIRADAN BİR İSİM DEĞİL”

Merdan Yanardağ ayrıca söz konusu ifadelerin kendisine bilgi veren kaynağının iddiası olduğunu vurguladı.

Yanardağ konuyla ilgili olarak, “Dolaysıyla tabii bu ilgili politikacının biraz öne söylediğim Muharrem İnce hakkında bunu bir iddia olarak ortaya koyabiliriz. Kesin bir bilgi olarak değil. Bana aktardı çünkü. Eğer kendisi çıkar ve bana bunu böyle söyledi derse eğer çok önemli bir iş yapmış olacaktır. Kendisinin iznini almadığım için adını açıklamak durumunda değilim ama gerekirse adını da açıklayabilirim ve bu bana başka arkadaşlarımın yanında da söylendi” şeklinde konuştu.

Yanardağ kaynağının sıradan bir isim olmadığını vurgulayarak, “Söyleyen kişi bir daha belirteyim sıradan birisi değildir, saygın bir akademisyendir, saygın bir politikacıdır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilliği yapmış, görev aldığı partilerde parti sözcülüğü yapmış bir isimdir” ifadelerini kullandı.

SİNAN OĞAN’A 7 HAZİRAN – 1 KASIM HATIRLATMASI

Merdan Yanardağ son olarak Sinan Oğan’ın seçimin ikinci tura kalması maksadıyla aday olduğu anlamına gelen sözlerini de eleştirdi.

Yanardağ, “Yani Sinan Oğan neden aday olduğunu açıklamış durumda, seçimi ikinci tura bıraktırmak. İkinci tura seçimi bıraktırmak demek yani o 15 günlük sürede her türlü müdahaleye açık hale getirmek, çeşitli provokasyonlara ve tıpkı 7 Haziran 2015 – 1 Kasım 2015 arasındaki yaşananlara benzer bir dizi olayın yaşanmasına yol açabilecek bir ortamın oluşturulması anlamına da gelebilir” dedi.

Erkan Baş Muharrem İnce’nin hatasını anlattı