Muharrem İnce için CHP’deki ilk istifa belli oldu
27 Ocak 2021 Çarşamba

CHP’den ayrılarak Memleket Hareketini başlatan Muharrem İnce için ilk istifa eden isim belli oldu. Antalya İbradı’nın CHP’li Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Muharrem İnce’nin başlattığı hareketle kurulacak partiye katılmak için istifa ettiğini açıkladı. Küçükkuru, “CHP tabanına saygımız sonsuz. Bizim derdimiz genel başkanla” dedi.
Önceki gün sosyal medyadan “Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki Atatürk’ün Türkiyesi’ne çok yakışacak” paylaşımı yapan Küçükkuru istifa açıklamasında CHP’yi “Tabanın sesini” duymamakla suçladı.
Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre, Küçükkuru şu ifadeleri kullandı: “Antalya’ya onlarca defa gelen Genel Başkanımız AKP’den aldığımız, 34 sene sonra CHP bayrağını diktiğimiz İbradı’ya davet etmemize rağmen hiç uğramadı. Sonra kırsaldan neden oy alamıyoruz diye yakınıyoruz. Ben de bu durumdan rahatsız olduğum için partimden istifa ediyorum. Daha etkin siyaset yapacağına inandığım Muharrem İnce’nin başlattığı hareketle kuracağımız partide mücadele edeceğim.”
Benzer Haberler
“Böyle bir linç girişimi Cumhurbaşkanı’nın başına gelseydi…” – HAFTA SONU ANA HABER
01/03/2021 13:10
CHP’li vekilin istifasında kaset iddiası! ‘Ne oldu da Melih Gökçek çıktı bu işlerin içinden’
01/03/2021 12:51
CHP’den yazar ve çevirmen teliflerinde KDV kaldırılsın teklifi
01/03/2021 10:41
İşte son anket… MHP’li seçmen AKP’yi başarısız buldu
01/03/2021 8:14