Muhammed Yakut’un eşi ve oğlu serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:28 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:28 pm

Youtube’da siyasetçiler ve iş insanları hakkında iddialarda bulunduğu videolar paylaşan ve İspanya’da yakalandıktan sonra iadesi istenen Muhammed Yakut‘un eşi ve oğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimler öncesinde YouTube kanalı üzerinde AKP aleyhinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Muhammed Yakut’un eşi ve oğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İfadede hiçbir suçlamayı kabul etmeyen Muhammed Yakut’un eşi ve oğlu, işlemlerin tamamlanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habertürk’ün haberine göre, polis takibe aldığı Muhammed Yakut’un eşinin, buluştuğu kişilerden 100 ila 200 bin dolar arasında elden para aldığı belirlendi.

Gözaltına alınan Yakut’un eşi ve oğluna bu para trafiği soruldu. Yakut’un eşi ifadesinde, Ankara’da yaptıkları ticari bir işten dolayı alacakları olduğunu iddia etti.

Muhammed Yakut Türkiye’ye iade edilebilir! MİT adres verdi İspanya polisi yakaladı

Yakut’un eşi ve oğluna, HTS kayıtlarına göre ortak sinyal verdikleri zamanlarda Muhammed Yakut’un yayınladığı bu videolar için birlikte hareket edip etmedikleri soruldu.

İfadede hiçbir suçlamayı kabul etmeyen Muhammed Yakut’un eşi ve oğlu, işlemlerin tamamlanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.