Muhammed Yakut Türkiye’ye iade edilebilir! MİT adres verdi İspanya polisi yakaladı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 3:09 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 4:09 pm

YouTube üzerinden AKP aleyhinde yaptığı yayınlarla tanınan Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander kentinde yakalandı. Yakut’un, İspanya yargısının kararı ardından Türkiye’ye iade edilebileceği öğrenildi.

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimler öncesinde YouTube kanalı üzerinde AKP aleyhinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander kentinde yakalandı.

TÜRKİYE’YE İADE EDİLEBİLİR

Kırmızı bülten ile uzun süredir İnterpol tarafından aranan Yakut, uluslararası adli işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyor.

Patronlar Dünyası’nın haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Muhammed Yakut’un yerini tespit etmesinin ardından İspanyol yetkililer ile temasa geçti. İspanya polisi, Yakut’a operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun ardından Yakut’un gözaltına alındığı öğrenildi.

AA’nın İspanyol emniyet yetkililerinden aktardığı bilgilere göre, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca “Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma” suçlarından soruşturma başlatılan ve daha sonra kırmızı bülten çıkarılan Yakut, dün İspanya’nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takıldı.

Türkiye’nin iade talebi dolayısıyla Yakut’un yakalanmasıyla ilgili bilgilerin Madrid Büyükelçiliğine bu sabah iletildiği ve yasal sürecin başlatıldığı öğrenildi.

Şahıs, halihazırda Santander’de gözaltına alındı. İade, Türkiye’de Adalet ve Dışişleri bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanya’da ulusal mahkemeye ulaştırılması ve mahkeme kararının ardından gerçekleşecek.

Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten