Muhalefet Büyük Taarruzu iktidar Malazgirt’i paylaşıyor

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 8:34 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:46 pm

Koronavirüs bahanesiyle kutlamaları yasaklanan 30 Ağustos Zafer Bayramı muhalefet ve iktidarı ikiye böldü.

Muhalefet sosyal medyada büyük taarruzu kutlarken, iktidar Malazgirt zaferini kutladı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından yaptığı, “Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emriyle başlattığı Büyük Taarruz’un 98. yıl dönümü kutlu olsun! Büyük Önder #Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. #BüyükTaarruz” açıklamasıyla Büyük Taarruz’u kutladı.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk ise, “Zafer Bayramınız iktidara rağmen kutlu olsun!” ifadesiyle paylaştığı videoyla Büyük Taarruz’u kutladı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Malazgirt Zaferi’ni kutlayanlar arasındaydı. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı, “949 yıl önce yine böyle bir sabah namazıydı. Millet aynı Millet, şuur aynı şuur, dua aynı dua… #MalazgirtZaferi, başlamış ama bitmemiş, hâlâ devam eden bir destandır, kutlu olsun. Bu kutlu destanın tüm şehitlerini rahmet ve şükranla anıyorum” açıklamasıyla Malazgirt Zaferini kutladı.

 

“ZAFER BAYRAMI YERİNE MALAZGİRT ZAFERİ KUTLANAMAZ”

Tarihçi yazar Sinan Meydan, Malazgirt Zaferi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yerine kutlanamayacağını söyledi.

Gazeteci Semra Topçu’nun YouTube kanalında, Erdoğan ve Bahçeli’nin birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı yerine Malazgirt kutlamasını değerlendiren Meydan, ““1071 olmasa 1081 olurdu” dedi.

Sinan Meydan’ın sözlerinden satır başları:

“Türkiye’de rejim değişti, meşrutiyet rejimine dönüldü, onun için yeni tarih yazıyor, yeni zaferler uyduruyorlar…”

“Abdülhamit ve Alpaslan ile yeni tarih yazmaya çalışıyorlar ama boşuna başarısızlığa mahkumlar çünkü gerçeklikten yoksunlar! Atatürk ile bağını koparan, milletle bağını koparır, Erdoğan ve Bahçeli bunu göremiyor, halktan kopuklar.”

“CHP çekingen kalmamalı; korkak davranıyor, gerici tek adam yönetimine karşı cesur olmalı!”

PORTAKAL HEM BÜYÜK TAARUZU HEM MALAZGİRT’İ KUTLADI

FOX TV’den istifa ederek emekliye ayrıldığını açıklayan Fatih Portakal’dan hem Malazgirt hem de Büyük Taaruzu kutlayan paylaşımlar geldi. Portakal, “Bugün Büyük Taaruz’un başladığı gün:içteki hainlere, dışardan gelen emperyalistlere karşı sonun başlangıcı olan gün.” paylaşımında bulundu.

‘ONLAR OLMASA ANADOLU OLMAZDI’

Fatih Portakal Büyük Taaruz paylaşımından sonra Malazgirt Zaferini de kutlamayı unutmadı. Portakal, “Onlar olmasa Anadolu olmazdı, Anadolu olmasa bizlere toprak olmazdı.” ifadesinde bulundu.

‘TARİH SİYASİ AYRIŞMA ARACI DEĞİLDİR’

Selim Erdoğan, “Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemâl Atatürk milletimizin ortak değerleridir.” paylaşımında bulundu.