MSB, İncirlik iddiasını yalanladı: Ürdün’den kalktı

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:49 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:49 pm

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye ait SİHA‘yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiasını yalanlayarak “Ürdün’den kalktı” dedi.

ABD’ye ait bir savaş uçağının Suriye’de bir Türk silahlı insansız hava aracını (SİHA) vurmasının yankıları sürüyor. SİHA’yı vuran F-16’nın İncirlik’ten kalktığı iddia edilmişti. MSB’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Suriye’de Türkiye’ye ait SİHA’yı düşüren ABD uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiaları tamamıyla spekülasyon, böyle bir durum söz konusu değil. Uçak Ürdün’den kalktı” denildi.

MSB açıklamasında ayrıca “Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanı tarafından verilecek direktifler doğrultusunda Filistin’e yardım ulaştırılması için verilecek görevleri yapmaya hazır” mesajı verildi.

1, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’ın; 5, 6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonlarda 194 hedefin başarıyla imha edildiği bilgisinin de verildiği açıklamada, “Söz konusu harekâtlarla terör örgütüne ağır darbe vurulmuş, ilk belirlemelere göre 229 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir” denildi.

Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Türk SİHA’sını vurduğunu doğruladı

Skandal! Türk SİHA’yı vuran uçak İncirlik’ten kalktı iddiası