MSB Ankara Belediyesi’nin logosunu kapatmayı unuttu

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 5:34 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 5:37 pm

MSB, Ankara Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı ekiplerin, afet bölgesindeki ilaçlama faaliyetlerine ait görüntüleri, “Komando Tugay Komutanlığımız, çadır kentte ilaçlama faaliyetleri de gerçekleştiriyor” başlığıyla yayınladı. İGA da geçtiğimiz günlerde Hatay Havalimanı’nı onaran Ankara Büyükşehir Belediyesi”ne sansür uygulamıştı. MSB tepkilerin ardından söz konusu paylaşımı sildi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentte ilaçlama faaliyetlerinin başladığı duyuruldu. Ancak ilaçlama yapan ekibin ekipmanında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) logosunun yer aldığı görüldü. Yurttaşlar, MSB’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ismini anmadan yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sakarya’da konuşlu bulunan 7’nci Komando Tugay Komutanlığımız, Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentte ilaçlama faaliyetleri de gerçekleştiriyor.”

MANSUR YAVAŞ DUYURDU

Öte yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş, 14 Şubat günü sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşım ile belediyeye bağlı ekiplerin afet bölgesinde ilaçlama faaliyetlerine başladığını duyurmuştu. İlaçlama faaliyetine ilişkin paylaşılan videoda, ABB ekiplerinin ekipmanları ile MSB’nin kendilerine ait gibi yayınladığı görüntüdeki ekibin aynı ekip olduğu görüldü.

MSB GÖRÜNTÜLERİ ALIP KENDİ ÇALIŞMASI GİBİ YAYINLADI

MSB ise ABB ekiplerinin çalışmasını kendi faaliyetleri gibi paylaştı. Bakanlığın paylaşımında çalıştığı görülen ekibin, sırtındaki ekipmanda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı BelPlas dezenfeksiyon’un logosunun yer aldığı görüldü.

PAYLAŞIM SİLİNDİ

MSB daha sonra yaptığı paylaşımı tepkiler sonra silmek zorunda kaldı.