Ankara Büyükşehir Belediyesi Malatya’da mobil içme suyu arıtma tesisi kurdu

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 8:38 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 8:38 pm

Malatya’da depremin ardından yurttaşlara içme suyunun içilmemesi için çağrıda bulunulmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte mobil içme suyu arıtma tesisi kurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremin vurduğu illerden, içme suyu sorunu yaşanan Malatya’da, Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine mobil içme suyu arıtma tesisi kurdu.

Çok sayıda ili vuran iki büyük depremin ardından tüm ekip ve birimleriyle afet bölgelerinde çalışmalarını yürüten ABB, Malatya’daki içme suyu sorununun çözümüne katkıda bulunmak için harekete geçti. ABB Başkanı Mansur Yavaş, afet bölgesinde kurulan arıtma tesisini, şu paylaşımla duyurdu:

“İçme suyu sorunu olan Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne mobil içme suyu arıtma tesisimizi kurduk. Ameliyathaneye bir hat bağladık. İhtiyacı olan depremzede vatandaşlarımızın ulaşabilmesi için bir hatla da hastane bahçesine çeşme kurduk.”

MALATYA VALİLİĞİ: ŞEBEKE SUYUNU KULLANMAYIN

Malatya Valiliği, depremin ilk günü yurttaşlara şebeke suyunu kullanmama çağrısı yapmıştı. Valilik şunları dile getirmişti:

“Malatya merkezinde Pınarbaşı Kaptaş’tan içme suyu alan vatandaşlarımız ikinci bir açıklamaya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerekmektedir.”

 

CHP’den iktidara çağrı: Her türlü faaliyete hazırız yeter ki talep etsinler