Mrs. Davis dizisi, ilk fragmanıyla heyecan yarattı

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 2:28 pm

Mrs. Davis dizisi, çok güçlü bir yapay zekaya savaş açan bir rahibeyi anlatıyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının başlıca gündem maddesi yapay zeka programları. Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı, tüm odağı bu alana kaydırmış durumda. Şu anda teknoloji dünyasında tüm büyük şirketler gelecek planlarına yapay zekayı nasıl daha çok entegre edebileceklerinin hesabını yapıyor. Çünkü yapay zekanın kullanıcılardan büyük ilgi görmesi, bu teknolojileri kullanan ürün ve servislere olan ilgiyi de arttırıyor.

Yapay zeka programları artık gündelik yaşamın değişilmez bir parçası olmaya sadece bir adım uzakta. Ancak bu durumdan rahatsız olanlar, dahası endişe edenler de yok değil. Zira söz konusu yapay zeka olunca, bu yapay zekanın kontrolden çıkıp insanlara karşı geleceği korkusu da muhakkak akla geliyor. Terminator filmini ve insanlığın sonunu getiren yapay zekasını hatırlamayan yoktur herhalde. Ya da Matrix’te makinelerin insanların köleleştirmesini. Yapay zeka veya makineler ile insanlar arasındaki bu potansiyel çatışma, film ve dizilere konu olmaya devam ediyor. Bunun son örneği de çok yakında izleyicilerle buluşacak olan Mrs. Davis dizisi.

mrs-davis-2

Son yıllarda hayatımıza giren dijital platformlardan olan Peacock tarafından hazırlanan Mrs. Davis dizisi, insanlar ile yapay zeka arasındaki mücadeleyi ekrana taşıyor. Ancak bu kez söz konusu yapay zeka tam anlamıyla kötü değil. Sadece insanların geleceğini tehdit edecek kadar güçlü. Bu da Mrs. Davis olarak anılan bu yapay zekayı, genç bir rahibenin hedefine koyuyor. Simone adlı bu genç rahibe, yanına birkaç destekçi de toplayarak yapay zekaya karşı cephe açıyor.

YouTube’daki yapay zeka videoları virüs saçıyor

 

Lost ve Watchmen dizisi gibi dikkat çekici işlere imza atan Damon Lindelof’un elinden çıkmış olmasıyla merak uyandıran Mrs. Davis, 20 Nisan’da başlayacak. Diziden yayınlanan ilk fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.