Moody’s Türkiye için büyüme ve enflasyon tahminini güncelledi

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 9:41 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 9:42 am

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin enflasyon ve büyüme tahminini güncelledi. Raporda, büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 4,2’ye yükseltildi. Ayrıca raporda, Türkiye için yıl sonu enflasyonun bu yıl yüzde 51,2 ve gelecek yıl yüzde 48,7 olacağı öngörüldü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Küresel Makro Görünüm 2023-24 raporunun ağustos sayısında Türkiye’nin büyüme ve enflasyon tahminini açıkladı.

Raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4,2 ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesi öngörüldü.

Moody’s, mayıs ayında yayımladığı tahminlerinde Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 ve gelecek yıl yüzde 2 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Raporda; 2023 yılının ilk yarısında ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede ekonomik faaliyetin beklentileri aştığı belirtildi.

Enflasyon tahminlerine de yer verilen raporda, Türkiye’de yıl sonu enflasyonun bu yıl yüzde 51,2 ve gelecek yıl yüzde 48,7 olmasının beklendiği kaydedildi.

Raporda, sıkı finansal koşulların bu yıl küresel ekonomik büyümeyi baskılamaya devam edeceği ve büyümeyi 2024 yılında trendin altında tutacağı belirtildi.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a çevirdi!