MİT ve Suriye İstihbarat Başkanları görüştü iddiası

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 11:33 am - Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma 11:33 am

MİT Başkanı Hakan Fidan’la Suriye İstihbarat Örgütü El Muhaberat Başkanı Ali Memluk’un gizlice görüştüğü öne sürüldü.

‘Intelligence Online’ adlı Paris merkezli istihbarat sitesinin haberine göre, görüşme Rusya’nın aracılığıyla gerçekleşti. İstihbarat sitesi görüşmenin nerede ve nasıl yapıldığı konusunda detay vermiyor. Ancak görüşmeden ‘birbirini ikna edici sonuçlar çıkmadığını, iki tarafın karşılıklı taleplerini dile getirdiğini’ yazdı.

https://www.intelligenceonline.com/government-intelligence/2022/09/07/turkish-and-syrian-spy-chiefs-hakan-fidan-and-ali-mamlouk-talk-again-at-russia-s-initiative,109810260-art

Bir zamanlar Suriye Devlet Başkanı Başer Esad’a ‘kardeşim’ diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan son zamanlarda yaptığı açıklamalarda, Esad’la ilişkileri yeniden normalleştırme mesajları veriyor.

Bazı Arap gazetelerinde çıkan haberlerde de MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Suriyeli mevkidaşı Ali Memluk ile Moskova’da gizli bir görüşme yaptığı öne sürülmüştü.

Suriye İstihbarat Başkanı Memluk Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi için bir takvim belirlenmesini, Fidan’ın da Suriye’nin kuzeyinde ‘güvenli bölge’ talep ettiği iddia edilmişti.

Hakan Fidan’ın Tahran’daki görüntüsü sosyal medyada gündem oldu