Minibüsün içinden 28 kaçak Afgan göçmen çıktı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 12:10 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 12:10 pm

İstanbul’da şüphe üzerine durdurulan bir minibüsten 28 kaçak Afgan göçmen çıktı. Araç şoförü ve gözcülük yaptığı öne sürülen bir kişi gözaltına alınırken, kaçakların Avrupa’ya ulaşmak için organizatörlere bin dolar ile beş bin dolar arasında para ödedikleri belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik, Başakşehir ilçesinde denetimler yaptı.

18’İ YETİŞKİN 10’U ÇOCUK

Denetim sırasında şüphelenilerek takibe alınan bir minibüs Avrupa Otoyolu Edirne istikametinde durduruldu. Araç içerisinde yapılan kontrollerde 18’i yetişkin, 10’u çocuk olmak üzere toplam 28 Afgan kaçak göçmen çıkarıldı ve muhafaza altına alındı.

Araç şoförü ve gözcülük yaptığından şüphelenilen bir kişi yakalandı. Şoför ve şüpheliye 72 bin 72 lira idari para cezası kesildi. Operasyon kapsamında bir minibüs, 26 uyku tulumu, iki bin 555 TL para cep telefonu ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda, kaçak göçmenlerin, sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce şok evlerinde insani olmayan sağlıksız koşullarda tutuldukları, sınır illerine sevk edildikleri, araçlarda taşıma kapasitesinin üzerinde üst üste istifleme usulü bindirildikleri tespit edildi.

AVRUPA’YA KAÇIŞIN ÜCRETİ

Ayrıca yakalanan kaçak göçmenlerin kendi ülkelerinde tanıştıkları aracılar vasıtasıyla Türkiye’de bulunan organizatörlerle iletişime geçtikleri ve Avrupa ülkelerine ulaşmak için göçmen kaçakçılarına bin dolar ile beş bin dolar arasında paralar ödedikleri belirlendi.

 

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler