Mimarlar Odası davasının duruşması ertelendi

Yayın tarihi: 13 Ocak 2023 Cuma 2:22 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 2:22 pm

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin, verdikleri bir ödül gerekçe gösterilerek “terör örgütü propagandası yapma” suçundan yargılandıkları davanın duruşması 24 Şubat’a ertelendi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin, kent ve çevre haberi yapan bir gazeteciye Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülü verdikleri için “terör örgütü propagandası” suçundan yargılandıkları davanın dördüncü duruşması Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapıldı.

Duruşmaya, sanıklar Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu üyeleri Ece Yoltay, Mustafa Özgür Bayramoğlu, Muteber Osmanpaşaoğlu, Nihal Evirgen Kabal, Tuğba Arslan Konak ve Ünal Kara katıldı.

Mahkeme Jin TV muhabirine başka kurum ev kuruluşların ödül verip vermediğinin araştırılması talebi ile kovuşturmanın genişletilmesi istemini, yargılamanın esasına katkı sağlamayacağı gerekçesi ile reddetti. Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmanın hazırlanabilmesi amacıyla duruşmayı son kez 24 Şubat’a erteledi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan ihraç edildi