AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine Toplantısı’nda kredi kartı borçları sebebiyle takibe düşenler için düzenleme değerlendirilecek. Ayrıca dar gelirliler için sosyal konut projesi de konuşulacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantıda dar gelirlilerin takibe düşen kredi kartları ve kredi borçları ve haciz sorunları ele alınacak.

3 FORMÜL ÖNE ÇIKIYOR

Takibe düşen kart borcu için ise 3 formül öne çıkıyor: Borç öteleme, yapılandırma, takip süresini uzatma. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takipte olanların sayısı 4,1 milyonun üzerinde bulunuyor.

SOSYAL KONUT PROJESİ

Toplantıda, 81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin ayrıntılarının ele alınması ve Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

TAHIL SEVKİYATI

Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye’de imzalan tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili son durum da değerlendirilecek. İki ülke arasında ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar da görüşülecek.

 

Erdoğan’ı taklit eden genç kabine toplantısında: Nebati parıltı marıltı geç şunları…