Milli Takım çağrısına yanıt vermeyen Wilbekin ve Larkin’e ceza

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2023 Pazar 1:49 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2023 Pazar 1:49 pm

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), A Milli Basketbol Milli Takımı’na çağrılmalarına rağmen katılmayacakalrını açıklayan Wilbekin ve Larkin’e 5 maç ve 90 bin lira para cezası verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, FIBA Olimpiyat Elemeleri’nde A Milli Takım’a katılmayan Anadolu Efes’in oyuncusu Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko forması giyen Scottie Wilbekin’e ceza verdi.

Açıklanan Disiplin Kurulu kararlarına göre iki oyuncuya 90 biner lira ve 5’er maç ceza verildi.

TBF’nin açıklaması:

“1 – E.2023/280
Anadolu Efes Spor Kulübü basketbolcusu Deshane Davis Larkin’in, Milli Takımlar Direktörlüğü’nün 23.06.2023 ve 14.07.2023 tarihli yazıları ile davet edildiği 2024 Olimpiyat Ön Eleme A Milli Erkek Takım müsabakalarına katılmaması nedeniyle Basketbol Disiplin Talimatı’nın 37/1. maddesi gereğince takdiren 5 müsabakadan men ve 90.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile; (K.2023/282)

2 – E.2023/281
Fenerbahçe Spor Kulübü basketbolcusu Scott Jordan Wilbekin’in, Milli Takımlar Direktörlüğü’nün 23.06.2023 ve 14.07.2023 tarihli yazıları ile davet edildiği 2024 Olimpiyat Ön Eleme A Milli Erkek Takım müsabakalarına katılmaması nedeniyle Basketbol Disiplin Talimatı’nın 37/1. maddesi gereğince takdiren 5 müsabakadan men ve 90.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile; (K.2023/283)

Karar verilmiştir”

Fenerbahçe’den Ergin Ataman’a: Cevap vermeyecektik ama…

NELER YAŞANDI?

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, Wilbekin ve Larkin’in milli takıma katılmak istemediğini açıklamıştı.

Socrates’e konuşan Ataman, “Biz kamptan yaklaşık iki hafta evvel A Milli Takım’ı açıkladık. Kadroyu açıkladığımız zaman bütün kulüplere de bildiri gidiyor. Kadroya iki devşirme oyuncumuzu da dahil ettik. Biz kadroyu açıklarken aldığımız duyumlar itibarıyla bu oyuncuların sakatlık, yorgunluk nedeniyle çok da sıcak olmadıklarını bildiğimiz için ayrımcılık olmaması için ikisini de kadroya davet ettik. Tam da endişe ettiğimiz gibi her ikisi de oynamaya gönüllü olmadıkları ortaya çıktı. Larkin, İstanbul kampının başladığı gün şehre geldi ve MR’a girdi. MR sonrası dizinde ciddi bir ödem olduğu tespit edildi. İki haftalık bir tedavi uygulanıp iki hafta sonunda çekilecek MR sonucuna göre de turnuvada oynayıp oynamayacağına karar verilecekti. Larkin o iki hafta boyunca tedavi oldu, ikinci MR çekildi… Ciddi bir iyileşme olduğu fakat bir haftalık sürece daha ihtiyaç olduğu kanaati verildi. Bizim esas planımız bir hafta daha tedaviye devam edip bireysel antrenmanlarla Larkin’i turnuvanın son haftasına, yarı final ve final aşamasına saklamaktı. Ama ikinci MR’dan sonra Larkin ortadan kayboldu. Doktorlarımız görmek için kendisini davet etti, biz davet ettik, federasyon davet etti, en azından beraber olalım, konuşalım, ‘Nasıl bir plan yapacağız?’ diye… Ondan sonra bir daha haber alınamadı” dedi.