Milli Eğitim Bakanı Tekin: Okullarda müfredat seyreltilecek

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 2:16 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 2:16 pm

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim ve öğretim dönemlerinde gerçekleştirilecek yeniliklerle ilgili bilgi verdi. Tekin müfredattaki konuların seyreltileceğini söyledi.

Gaziantep’te görev yapan öğretmenler ve okul yöneticileriyle, restoranda düzenlenen iftar programında bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde müfredatla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını anımsattı.

Müfredat çalışmalarında seyretlmeye gideceklerini kaydeden Tekin, “Çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Tekin, şunları söyledi: “Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor. Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız… Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım. Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu.” (AA)

“Tarikatlarla protokole devam” diyen Yusuf Tekin’e çocuk yaşta evliliği savunan profesörden destek

Kaynak: AA