“Tarikatlarla protokole devam” diyen Yusuf Tekin’e çocuk yaşta evliliği savunan profesörden destek

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 10:16 am - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 10:16 am

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen depremin ardından yaptığı,Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım” paylaşımıyla gündem olan profesör Bedri Gencer’den tarikatlarla yapılan protokollerle ilgili açıklamasıyla tepki çeken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e destek geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz” sözlerine tepki devam ederken daha önce çocuk yaşta evliliği savunan profesörün paylaşımı dikkat çekti.

ÇOCUK YAŞTA EVLİLİĞİ SAVUNMUŞTU

2020 yılında Elazığ’da meydana gelen depremin ardından “Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı” diyen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenlerinden Bedri Gencer’den Tekin’e destek geldi.

CEMAATSİZ TOPLUMUN SONU YABANCILAŞMADIR

Gencer, sosyal medya hesabından paylaşımda, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Milat gazetesinde, geçmişte konuyla ilgili kaleme aldığı yazıyı paylaşıp şu ifadeleri kullandı:

“Neden güçlü Türkiye için güçlü cemaatler? Devlet ancak cemaatlerden oluşan sivil toplumla güçlüdür. Cemaatsiz toplumun sonu parçalanma ve yabancılaşmadır. O yüzden #GüçlüCemaatlerGüçlüTürkiye”

“İngilizce “brotherhood” kelimesi, hem tarikat, hem cemaat mânâsına gelir. O yüzden Weber gibi sosyologlarca, tarikatsız cemaat, cemaatsiz ülke olmaz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu sosyolojik hakikate binaen isabetle #GüçlüCemaatlerGüçlüTürkiye demiştir”

 

Yusuf Tekin ‘Tarikatlarla devam’ demişti! Dinci yapılanmayla imzalanan protokol ortaya çıktı

Kaynak: TELE1