Milli Beka Hareketi Başkanı Şahin’in şaşırtmayan geçmişi

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 3:11 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 3:11 pm

Sanatçı Sezen Aksu’ya şarkı sözleri nedeniyle “Akşam 20.80’da kapındayız“, Mustafa Sandal’a ise Aksu’ya verdiği destek nedeniyle “Senin de çayını içmeye geliriz Mustafa kardeş” diyerek tehditkâr söylemlerde bulunan Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin’in geçmişine inildiğinde çıkan sonuç şaşırtmadı.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Tarkan’ın, Enes Kara paylaşımının ardından Murat Şahin, şarkı ile yaptığı tweet zincirinde “Cuppa Cuppa diye başlayan bu şarkı, Cunta Cunta ile çok çağrışmıyor mu?” diye sorarak darbe bağlantısı çıkarmaya çalışmıştı.

SOYLU-KÜLÜNK GERİLİMİ

Şahin, 2020 yılında AKP’li Metin Külünk’ün, derneğine baskın yaptırıp tehdit ettiği videoyu paylaşmasıyla gündeme gelmişti. Sonrasında ise Şahin hakkında çıkan iddialar ise dikkat çekti.

Soylu ve Külünk geriliminde Soylu’nun savunmacılığını üstlenen Şahin, Twitter hesabından 22 Ağustos’ta paylaştığı videoda, AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ün önce kendisini arayıp tehdit ettiğini daha sonra ise yanında 5-6 kişiyle derneğe gerelerek kendilerine saldırdığını iddia etmişti.

Şahin, Metin Külünk‘e yakın bir instagram hesabının Soylu’ya yönelik hakaretlerine karşılık verdiği gerekçesiyle bu saldırının gerçekleştiğini öne sürdü.

Olay sonrası Soylu’ya hakaret eden instagram hesabının sahibi Erdal Yılmaz ve Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin’in gözaltına alındığı haberleri kamuoyunda yayılmış, Şahin’in aracında polis çakarı, polis telsiz ve kimliği bulunduğu iddia edildi.

 

SOYLU’NUN OĞLU İLE FOTOĞRAF

Soylu’yu tanımadığını paylaştığı bir videoda dile getiren Şahin, 2019 yılında Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu ile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

İBB BİNASI ÖNÜNDE PROTESTO

Murat Şahin’in tek ev, bina baskını Sezen Aksu ile de kalmıyor. Şahin, Soylu’nun İBB’yi hedef alan sözlerinin ardından geçtiğimiz aylarda Saraçhane’deki belediye binasının önünde bir grupla giderek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalar yapmıştı. Şahin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada toplanmamızın sebebi, İBB bünyesinde işe alınan 557 kişinin terör örgütleri ile iltisaklı olmasının anlaşılmasıdır. Bu kişiler, Türkiye’nin en büyük ve önemli belediyesi olan İBB’de önemli görevlere getirilmişlerdir. Anlaşılan İBB, Kandil’in kontrolüne girmiştir. ”Kahrolsun PKK’ diyenleri işten atan, ‘var olsun PKK’ diyenleri işe alan Ekrem İmamoğlu’nu şiddetle kınıyoruz ve milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”

Milli Beka Hareketi’nden Sezen Aksu ve Mustafa Sandal’a tehdit: Akşam kapısındayız!