Millet İttifakı toplantısı öncesi Özgür Özel’den dikkat çeken açıklama

Yayın tarihi: 2 Mart 2023 Perşembe 11:17 am - Güncelleme: 2 Mart 2023 Perşembe 11:17 am

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının belirlemesinin beklendiği toplantıdan önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Özel, “Ben bugün adayı konuşacaklarını ve karara bağlayacaklarını bekliyorum” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını bugün, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda belirleyecek. Toplantı öncesi konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz…” diyerek adayın belirleneceğinin sinyalini verdi.

Gözler Millet İttifakı’nın toplantısına çevrilmişken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı programda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Özel, “Ben bugün adayı konuşacaklarını ve karara bağlayacaklarını bekliyorum” dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Tüm partilerin beklentisi bu yönde. Karara bağlarlar. Ama belki derler ki yazılı olarak ilan etmek yerine şu tarihte, şu salonda adayımızın tanıtımı olacak. Çünkü bizim adayımız ilan edildiği toplantıda çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olduğunda Türkiye’yi nasıl yöneteceğini anlatacak.

Ben bugün adayı konuşacaklarını ve karara bağlayacaklarını bekliyorum.”

“BU TAM DA MANSUR BEY’İN, EKREM BEY’İN, HEPİMİZİN SÖYLEDİĞİDİR”

“Biz de uzun süredir bekliyoruz. Görünen o ki bugünkü toplantıda adayımız belirlenecek. Adaylık konusunda herkes başka bir şeyler söyleyebilir, hepimizin gönlünde ayrı bir aday olabilir ama genel başkanım bana bir çerçeve çizdi. Aylardır da bu çerçeve net: Adayı Altılı masa belirleyecek ve bu aday 13. cumhurbaşkanı olacak. Bu tam da Mansur Bey’in, Ekrem Bey’in hepimizin söylediğidir. Bu masadan çıkan irade bizim, hepimizin iradesidir.