Milas’ta alevler hızla ilerliyor: “Uçakla müdahale yapılamadığı için yangın santrale kadar geldi”

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 7:19 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:21 am

Muğla Milas’ta yangın hızla ilerleyerek termik santrale kadar geldi. Alevlerin termik santral yakınına ulaşmasının ardından bölge acilen boşaltıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat TELE1’de Gece Bülteni’nde Milas’ta son durumu anlattı. Tokat, “Uçakla müdahale yapılamadığı için yangın santrale kadar geldi” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde günlerdir söndürülemeyen orman yangınları yayılarak devam ediyor. Hava desteği sağlanıp kontrolün sağlanamaması halinde alevlerin termik santrallere ulaşacağı uyarılarının ardından bölgede, termik santrala kadar olan kısım, jandarma tarafından acil şekilde boşaltılmaya başlandı.

Tokat gündüz yaptığı açıklamasında “Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi…” ifadelerini kullanmıştı.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI: YANGIN SANTRALE YÖNELDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat TELE1’de Gece Bülteni’nde Milas’ta son durumu anlattı. Tokat, “Maalesef en baştan beri yaptığımız tüm çağrılar yanıtsız kaldı. Evvelsi gün öğle saatlerinde bir uçak, akşam saatlerinde bir uçak su attı. Biz bir daha Milas’ta uçak göremedik. Uçakla müdahale yapılamadığı için yangın santrale kadar geldi.” dedi.

Milas Belediye Başkanı’ndan ‘hava müdahalesi’ uyarısı: Bu hız alınamazsa istikamet Termik santral!

BELEDİYE BAŞKANI TOKAT: DURUM ÇOK CİDDİ

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da ilçede devam eden yangında alevlerin Kemerköy Termik Santrali’ne çok yaklaştığını gösteren bir video paylaştı.

Tokat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler. Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin…” ifadelerini kullandı.

TERMİK SANTRALİN DİBİNDE ALEVLER

Milas Belediye Başkanı Tokat: “Bu büyük yangının Termik santralin dibine geldiği ve tehlikenin tepe noktaya ulaştığı bu dakikalarda Kıyıkışlacık’tan gelen büyük yangın haberi yüreğimize korku saldı. Gelişmeleri öğrenmeye çalışıyorum.”

MURAT ALBAN: ÜZERİMİZE KÜLLER YAĞIYOR

Evren Özalkuş’un sunduğu TELE1 Ana Haber’e katılan CHP Muğla milletvekili Mürsel Alban, orman yangınlarının geldiği son durumu anlattı.

 

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI TAHLİYE ÇALIŞMALARINDA SON DURUMU AKTARDI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ta 1670 hane ve 4 bin üzerinde vatandaşın tahliye edildiğini bildirdi.